Home / SVET / Ukrajinské drony podľa zdroja z bezpečnostnej služby zničili druhý ruský systém S-400 za uplynulý mesiac

Ukrajinské drony podľa zdroja z bezpečnostnej služby zničili druhý ruský systém S-400 za uplynulý mesiac

4.10.2023 (SITA.sk) – Bezpilotné lietadlá Ukrajinskej bezpečnostnej služby (SBU) údajne zasiahli ruský systém protivzdušnej obrany S-400 Triumf v ruskej Belgorodskej oblasti. Informuje o tom spravodajský portál Ukrajinská pravda s odvolaním sa na zdroj v SBU.

Na systém pri meste Belgorod zaútočili drony SBU v noci na 4. októbra. Cena takéhoto systému je podľa zdroja Ukrajinskej pravdy 1,2 miliardy dolárov.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„Toto je druhý systém Triumf, ktorý SBU zničila za uplynulý mesiac. Prvý bol v Jevpatoriji 14. septembra. Po takýchto ‘triumfálnych explóziách’ SBU radí Rusom, aby vymysleli systému nové meno,“ vyjadril sa zdroj.

Na videu na sociálnych sieťach od Rusov z lokality systému a jeho radaru počuť zhruba 20 výbuchov. V okolitých obciach v tom čase nastal výpadok elektriny.

Úrady v Belgorodskej a Brianskej oblasti, ktoré susedia s Ukrajinou, tvrdia, že v noci z utorka na stredu zničili vzdušné ciele, pričom si to nevyžiadalo škody ani obete.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Systém protivzdušnej obrany S-400 Triumf
Zdroj: SITA.sk – Ukrajinské drony podľa zdroja z bezpečnostnej služby zničili druhý ruský systém S-400 za uplynulý mesiac © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovensko je pre zahraničných pracovníkov nezaujímavé, na prvom mieste sa umiestnila Austrália

Ľudia sa sťahujú do zahraničia predovšetkým z pracovných a finančných dôvodov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *