Home / šport / Ostatné športy / ZOH 2018 v Pjongčangu (online biatlon – vytrvalostné preteky): Kuzminová má šancu na ďalšiu medailu

ZOH 2018 v Pjongčangu (online biatlon – vytrvalostné preteky): Kuzminová má šancu na ďalšiu medailu

PJONGČANG 14. február (WebNoviny.sk) – Slovenská biatlonistka Anastasia Kuzminová môže vo štvrtok pridať do svojej zbierky ďalšiu olympijskú medailu. Na programe sú odložené vytrvalostné preteky žien na 15 km, ktoré sa mali konať v stredu, ale ich štart znemožnil silný vietor. Štart je naplánovaný na 17:15 miestneho času (9:15 SEČ)

Kuzminová už v kórejskom Pjongčangu získala striebro v stíhačke a na vytrvalostné preteky pôjde pod extrémne menším tlakom očakávaní – vlastných aj verejnosti – ako na sobotňajší šprint, v ktorom pri pokuse o čistý hetrik olympijských triumfov v tejto disciplíne skončila trinásta. Kuzminovej rekordom vo vytrvalostných pretekoch je druhé miesto zo Svetového pohára, ktoré dosiahla už 28. novembra 2013 vo švédskom Östersunde.

Odporúčame:
ZOH 2018 Zimné olympijské hry v Pjongčangu (online)

Vo štvrtok budú na štarte aj ďalšie Slovenky, medzi nimi aj Paulína Fialková, ktorá v Kórejskej republike najprv nadchla 11. miestom v šprinte, potom klesla na 38. post v stíhačke, v ktorej poslala osem rán mimo – rovnovážne po dve na každej položke. Fialkovej najlepším výsledkom v tejto disciplíne je 5. miesto z Östersundu. Kuzminovú a P. Fialkovú na štarte doplnia Alžbeta Majdišová, Ivona Fialková a Terézia Poliaková.

Biatlonistky čakajú v areáli Alpensia štyri streľby a tá bude ešte dôležitejšia ako v iných disciplínach, pretože za každú ranu mimo sa pripočítava k času minúta.

ZOH 2018 v Pjongčangu

Odporúčame:
ZOH 2018 v Pjongčangu: Biatlon

Biatlon

Vytrvalostné preteky žien na 15 km

štart: 17:15 miestneho času (9:15 SEČ)

Slovenky na štarte

Anastasia Kuzminová, Paulína Fialková, Alžbeta Majdišová, Ivona Fialková, Terézia Poliaková

Viac k témam: Alžbeta Majdišová, Anastasia Kuzminová, biatlon, Biatlon ZOH Zimné olympijské hry 2018 Pjongčang, Ivona Fialková, Paulína Fialková, Terézia Poliaková, ZOH Zimné olympijské hry 2018 Pjongčang
Zdroj: Webnoviny.sk – ZOH 2018 v Pjongčangu (online biatlon – vytrvalostné preteky): Kuzminová má šancu na ďalšiu medailu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *