Home / SVET / Ukrajinská armáda napreduje v smeroch na Bachmut a Melitopoľ, vyčerpáva Rusov pozdĺž celej frontovej línie

Ukrajinská armáda napreduje v smeroch na Bachmut a Melitopoľ, vyčerpáva Rusov pozdĺž celej frontovej línie

27.9.2023 (SITA.sk) – Ukrajinská armáda pokračuje v ofenzíve v smere na Bachmut na východe krajiny a v smere na Melitopoľ na juhu. Uviedol to v stredu ukrajinský generálny štáb.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Ukrajinské sily naďalej podnikajú ofenzívne operácie v melitopoľskom smere a … v bachmutskom smere a spôsobujú okupačnej armáde straty na ľuďoch a technike a vyčerpávajú nepriateľa pozdĺž celej frontovej línie,“ konštatoval generálny štáb. Informuje o tom web Kyiv Independent.

Ukrajinský generál Oleksandr Tarnavskyj, ktorý je veliteľom síl v Doneckej a Záporožskej oblasti, minulý týždeň povedal, že ukrajinskí vojaci prelomili ruské línie pri dedine Verbove v Záporožskej oblasti.

Generál ocenil úspech pri obci Verbove, ale zároveň poznamenal, že skutočným prielomom na južnom fronte bude oslobodenie mesta Tokmak, čo je podľa neho „minimálnym cieľom“ terajšej protiofenzívy.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v septembri 2023 (fotografie)

Viac k témam: donecká oblasť, rusko-ukrajinský konflikt, Ukrajinská protiofenzíva, Zahraničie, Záporožie
Zdroj: SITA.sk – Ukrajinská armáda napreduje v smeroch na Bachmut a Melitopoľ, vyčerpáva Rusov pozdĺž celej frontovej línie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

V Číne sa sa zrútila časť diaľnice, incident neprežilo najmenej 24 ľudí

Zo svahu spadlo 18 áut.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *