Home / šport / Hokej / Kapitán Surový priblížil, čo rozhodlo o triumfe Slovenska nad Ruskom a krotí emócie

Kapitán Surový priblížil, čo rozhodlo o triumfe Slovenska nad Ruskom a krotí emócie

PJONGČANG 14. februára (WebNoviny.sk) – Hokejista Tomáš Surový priviedol ako kapitán pri svojej tretej účasti na ZOH Slovensko k prekvapivému triumfu nad Olympijskými športovcami z Ruska 3:2 v stredajšom úvodnom vystúpení B-skupiny na hokejovom mužskom turnaji v kórejskom Pjongčangu.

„Tešíme sa z víťazstva, ale od polnoci sa musíme sústrediť na ďalšie stretnutie. Turnaj sa iba začal. S pokorou a tvrdou prácou ideme ďalej,“ uviedol Surový po zápase v mixzóne aj pre agentúru SITA.

Odporúčame:
Online ZOH 2018 v Pjongčangu (hokej): Slovensko – OŠR (Rusko)

Útočník Banskej Bystrice vie, vďaka čomu Slováci šokujúco zvíťazili. „Rozhodol tímový duch a obetavý výkon. Braňo bol výborný v bránke a za stavu 0:2 sme odolali ruskému náporu a vyrovnali sme na 2:2,“ pokračoval Surový.

Odporúčame:
Čo sa to stalo? Rusko senzačne podľahlo Slovensku, píšu médiá

Jeden zo štvorice slovenských reprezentantov so skúsenosťami zo severoamerickej NHL (okrem neho v profilige hrali aj Ivan Baranka, Ladislav Nagy a Peter Ölvecký) nechcel hodnotiť výkon Rusov. „Zameriavame sa na seba. Vedeli sme, že proti nám stojí obrovský mančaft, ale my sme vďaka tímovému výkonu zvíťazili,“ dodal Surový.

Odporúčame:
Čerešňák najprv gaťami pomohol Rusom ku gólu, potom rozhodol o víťazstve Slovenska

Zobraziť fotogalériu k článku:
ZOH 2018 v Pjongčangu (hokej): Slovensko – OŠR (Rusko)

Viac k témam: hokej, Hokej ZOH Zimné olympijské hry 2018 Pjongčang, slovenská hokejová reprezentácia, Tomáš Surový, ZOH Zimné olympijské hry 2018 Pjongčang
Zdroj: Webnoviny.sk – Kapitán Surový priblížil, čo rozhodlo o triumfe Slovenska nad Ruskom a krotí emócie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovenskí hokejisti na MS do 18 rokov prehrali zápas s Lotyšmi, nepomohla im ani hra bez brankára

Mladí Slováci síce mali miernu streleckú prevahu, no súper ich školil z efektivity.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *