Home / SVET / Rusi zaútočili na prístav a pohraničnú infraštruktúru v Odeskej oblasti, ukrajinská armáda zničila 26 dronov Šáhid (video)

Rusi zaútočili na prístav a pohraničnú infraštruktúru v Odeskej oblasti, ukrajinská armáda zničila 26 dronov Šáhid (video)

26.9.2023 (SITA.sk) – Ukrajinská protivzdušná obrana zničila v noci na utorok dovedna 26 z 38 bezpilotných lietadiel Šáhid iránskej výroby vypustených ruskými okupantmi. Referuje o tom web Ukrajinská pravda s odvolaním sa na ukrajinských predstaviteľov.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Hovorkyňa južného velenia ukrajinskej armády Natalia Humeňuková uviedla, že nepriateľ opäť zaútočil na prístav a pohraničnú infraštruktúru v Odeskej oblasti, zásah evidujú i v Podunajsku. Riziko hrozilo aj cestujúcim autobusu, ktorý sa pripravoval na prekročenie hranice. Drony okrem Odeskej oblasti zneškodnili taktiež v Chersonskej, Mykolajivskej a Kirovohradskej oblasti.

The sky over #Odesa #Ukraine tonight. #Russia is attacking port facilities, and not only in #Odesa, but also in #Chornomorsk – with #Shahed drones and Onyx missiles.
In Odesa a big hotel of the same name was hit and is burning. The building hadn’t been working as a hotel. pic.twitter.com/Z98NMcWRLs
— Tetyana Vysotska (Тетяна Висоцька) (@Ukrainews) September 25, 2023

V Odeskej oblasti podľa jej šéfa Oleha Kipera ruské sily zaútočili na prístavnú infraštruktúru, poškodili budovu kontrolného stanovišťa, sklady, tri desiatky nákladných áut, spálili šesť dodávok a zranili dvoch vodičov.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v septembri 2023 (fotografie)

Viac k témam: Iránske drony, rusko-ukrajinský konflikt, ruský útok
Zdroj: SITA.sk – Rusi zaútočili na prístav a pohraničnú infraštruktúru v Odeskej oblasti, ukrajinská armáda zničila 26 dronov Šáhid (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mier za ruských podmienok nebude znamenať koniec ľudského utrpenia, uviedla estónska premiérka Kallasová

Kallasová priznala, že západných spojencov treba čoraz viac presviedčať o potrebe podpory Ukrajiny.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *