Home / SVET / USA a ďalší spojenci Ukrajiny sú priamo vo vojne s Ruskom, vyhlásil minister zahraničia Lavrov

USA a ďalší spojenci Ukrajiny sú priamo vo vojne s Ruskom, vyhlásil minister zahraničia Lavrov

24.9.2023 (SITA.sk) – Spojené štáty a ďalší spojenci Ukrajiny sú „priamo vo vojne“ s Ruskom. Ako referuje spravodajský web CNN, v sobotu to povedal ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov.

Keď sa prítomný novinár šéfa ruskej diplomacie opýtal, čo predstavuje moment, keď sa Spojené štáty priamo zapájajú do vojny, Lavrov odvetil: „Môžete to nazvať ako chcete, ale sú s nami priamo vo vojne. Môžeme to nazvať hybridnou vojnou, ale to nič nemení na realite. Efektívne sa zapájajú do nepriateľských akcií s nami a využívajú Ukrajincov ako krmivo.“

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Lavrov zdôraznil, že USA, Spojené kráľovstvo a mnohí ďalší „vedú vojnu“ proti Rusku a sú zapojení do nepriateľských akcií voči Moskve.

Lavrov povedal, že USA a ďalšie krajiny dodávajú Ukrajine čoraz väčšie množstvo zbraní, pričom na aktivity voči Moskve využívajú aj vojenské satelity a spravodajské lietadlá z týchto krajín.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – USA a ďalší spojenci Ukrajiny sú priamo vo vojne s Ruskom, vyhlásil minister zahraničia Lavrov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Španielsko poskytlo Ukrajine ďalšiu pomoc, armáde dodali rakety pre systémy protivzdušnej obrany Patriot

Povedala to španielska ministerka obrany Margarita Roblesová.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *