Home / SVET / Rusi prišli na bachmutskom fronte o niektoré zo svojich najlepších jednotiek, tvrdí ukrajinský veliteľ Syrskyj

Rusi prišli na bachmutskom fronte o niektoré zo svojich najlepších jednotiek, tvrdí ukrajinský veliteľ Syrskyj

18.9.2023 (SITA.sk) – V bojoch na bachmutskom fronte boli porazené a znefunkčnené niektoré z najpripravenejších jednotiek Ruskej federácie. Ako referuje web Ukrajinská pravda, povedal to veliteľ ukrajinských pozemných síl Oleksandr Syrskyj.

Dodal však, že nepriateľ sa neprestáva snažiť o získanie stratených pozícií. Podľa Syrského je všeobecná situácia vo východnom smere naďalej zložitá.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Ruskí okupanti sa nevzdali úmyslov obnoviť útočné akcie v smere na Kupiansk a Lyman, zvlášť po tom, ako v uplynulých dňoch Ukrajinci oslobodili ďalšie dve dediny v oblasti – Andrijivku a Kliščijivku.

„V dôsledku úspešných akcií ukrajinských jednotiek bola prelomená obranná línia nepriateľa, ktorú sa pokúsil uzavrieť, pričom do boja hodil všetky dostupné zálohy,“ zdôraznil Syrskyj.

„Samozrejme, pokračujeme v postupe. Toto je len ďalší krok na ceste k úplnému oslobodeniu našich území.“

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v septembri 2023 (fotografie)

Viac k témam: Bachmut, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Rusi prišli na bachmutskom fronte o niektoré zo svojich najlepších jednotiek, tvrdí ukrajinský veliteľ Syrskyj © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajinci hlásia najnovšie straty vo vojne, Rusi prišli o ďalších viac ako tisíc vojakov

Celkové straty Ruska od začiatku invázie na Ukrajinu vzrástli na 466 150 ľudí.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *