Home / SVET / Ukrajinci oslobodili kľúčovú obec, protiofenzíva trvá už štvrtý mesiac (video+foto)

Ukrajinci oslobodili kľúčovú obec, protiofenzíva trvá už štvrtý mesiac (video+foto)

18.9.2023 (SITA.sk) – Ukrajinské sily oslobodili obec Kliščijivka v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny. Informuje o tom spravodajský portál CNN s odvolaním sa na prezidenta Volodymyra Zelenského.

Zverejnená fotografia

„Dnes by som chcel osobitne oceniť bojovníkov, ktorí postupne získavajú späť ukrajinské územie v oblasti Bachmutu,“ vyjadril sa Zelenskyj vo svojom nočnom prejave.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Skôr počas dňa jeho úrad zverejnil na sociálnych sieťach fotografiu, ktorá naznačuje, že Ukrajinci oslobodili kľúčovú obec. Pätica vojakov na nej drží vlajky a pózuje pred kostolom, ktorý CNN geolokalizovala do centra Kliščijivky.

Protiofenzíva trvá už štvrtý mesiac

V separátnom videu šestica vojakov stojí pred spomenutým kostolom a vyhlasuje, že oslobodenie Kliščijivky je kompletné.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v septembri 2023 (fotografie)

„Nepriateľ sa nevzdáva pokusov o opätovné dobytie s použitím všetkých možných palebných prostriedkov. Ale stojíme pevne a sebavedomo,“ hovorí jeden vojak. Oblasť juhozápadne od Bachmutu je stredobodom ukrajinskej protiofenzívy na východe celé leto. Pred pár dňami ukrajinské sily oslobodili susednú obec Andrijivka.

Vzhľadom na to, že letná protiofenzíva trvá už štvrtý mesiac, Ukrajina čelí rastúcemu tlaku, aby presvedčila kľúčových západných partnerov, že ruské sily môžu byť zatlačené späť.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Andrijivka, Bachmut, Donecká ľudová republika, Kliščijivka, rusko-ukrajinský konflikt, Ukrajinská protiofenzíva, Ukrajinský prezident, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Ukrajinci oslobodili kľúčovú obec, protiofenzíva trvá už štvrtý mesiac (video+foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusi obsadili časť obce Očeretyne v Doneckej oblasti, podľa hovorcu operačnej strategickej skupiny nasadili štyri brigády

Ruská armáda obsadila aj neďalekú dedinu Berdyči.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *