Home / šport / Hokej / Online ZOH 2018 v Pjongčangu (hokej): Slovensko – OŠR (Rusko)

Online ZOH 2018 v Pjongčangu (hokej): Slovensko – OŠR (Rusko)

PJONGČANG 14. februára (WebNoviny.sk) – Slovenská hokejová reprezentácia hrá v stredu od 21:10 miestneho času (13:10 SEČ) proti Rusom svoj prvý zápas v A-skupine olympijského turnaja v Pjongčangu. Ďalšími súpermi zverencov trénera Craiga Ramsayho budú Američania a Slovinci.

Slováci a Rusi proti sebe doteraz nastúpili pod piatimi kruhmi štyrikrát, obe družstvá si pripísali po dve víťazstvá. V Lillehammeri 1994 a Soči 2014 sa tešila „zborná“, v Turíne 2006 a Vancouveri 2010 triumfovali hokejisti spod Tatier. Zaujímavosťou je, že až trikrát sa muselo predlžovať. Pre Rusov bude štart v Pjongčangu špecifický. Nepredstavia sa totiž pod ruskou vlajkou, ale ako Olympijskí športovci z Ruska po neutrálnou vlajkou s piatimi kruhmi.

Odporúčame:
ZOH 2018 Zimné olympijské hry v Pjongčangu (online)

Rusi poskladali tím z hráčov pôsobiacich v KHL v kluboch CSKA Moskva a SKA Petrohrad, dopĺňa ich Sergej Moziakin z Metallurgu Magnitogorsk. Najmä mená v útoku vzbudzujú prirodzený rešpekt, Dvojica Iľja Kovaľčuk – Pavel Daciuk odohrala dovedna 1769 zápasov v základnej časti NHL a v sumáre tam nastrieľala v najprestížnejšej profilige 731 gólov. Ruský tím mnohí považujú za papierového favorita na zlato.

Slováci majú vo výbere štrnásť hráčov z českej extraligy, desať hráčov hrá v Tipsport lige. Jediným zástupcom KHL je obranca Michal Čajkovský z Jekaterinburgu. Najskúsenejším členom tímu je obranca Dominik Graňák, ktorý v reprezentácii odohral už 175 zápasov. Viac ako sto duelov v národnom družstve odohrali aj iný bek Tomáš Starosta (140) a útočník Tomáš Surový (118), ktorý je v Pjongčangu kapitánom slovenského výberu.

ZOH 2018 v Pjongčangu

Odporúčame:
ZOH 2018 v Pjongčangu: Hokej (program, výsledky, tabuľky)

Hokej: A – skupina

Slovensko – OŠR (Rusko) 

zápas v Gangneung Hockey Centre sa začína o 21:10 miestneho času (13:10 SEČ)

Góly:

Vylúčenia:

strely na bránu: 0:0, vylúčenia: 0:0 na 2 min., presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodcovia:

Zostavy:
Slovensko:
OŠR:

 

Viac k témam: hokej, Hokej ZOH Zimné olympijské hry 2018 Pjongčang, ruská hokejová reprezentácia, slovenská hokejová reprezentácia, ZOH Zimné olympijské hry 2018 Pjongčang
Zdroj: Webnoviny.sk – Online ZOH 2018 v Pjongčangu (hokej): Slovensko – OŠR (Rusko) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovenská osemnástka nestačila v semifinále MS vo Fínsku na Američanov, rozhodla nevydarená druhá tretina

Mladí slovenskí hokejisti v sobotňajšom semifinálovom dueli nestačili na Američanov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *