Home / SVET / Americký minister zahraničia Blinken sa stretol so Zelenským, diskutovali aj o ukrajinskej protiofenzíve

Americký minister zahraničia Blinken sa stretol so Zelenským, diskutovali aj o ukrajinskej protiofenzíve

6.9.2023 (SITA.sk) – Šéf americkej diplomacie Antony Blinken sa stretol s ukrajinskými predstaviteľmi, aby diskutoval o ukrajinskej protiofenzíve a obnove krajiny. Informuje o tom web Kyiv Independent, ktorý cituje oznámenie amerického ministerstva zahraničných vecí.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„Vrátil som sa na Ukrajinu, aby som sa stretol s našimi ukrajinskými partnermi a diskutoval o ich prebiehajúcej protiofenzíve, o budúcej pomoci a obnove a predovšetkým, aby som podporil neochvejný záväzok USA voči Ukrajine,“ napísal Blinken v stredu o svojej dvojdňovej návšteve na mikroblogovacej sieti X.

Met with President @ZelenskyyUA to convey the United States’ unwavering commitment to Ukraine and its people. We stand with Ukraine, for as long as it takes. pic.twitter.com/kQ1rpaqR5X
— Secretary Antony Blinken (@SecBlinken) September 6, 2023

„Chceme zaručiť, aby Ukrajina mala, čo potrebuje nielen na to, aby uspela v protiofenzíve, ale aby mala všetko potrebné z dlhodobého hľadiska na zaistenie silného odstrašovania,“ povedal Blinken počas návštevy.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Šéf americkej diplomacie Antony Blinken sa stretol s ukrajinskými predstaviteľmi v Kyjeve (fotografie)

Viac k témam: americko-ukrajinské vzťahy, americký minister zahraničných vecí, rusko-ukrajinský konflikt, Ukrajinská protiofenzíva
Zdroj: SITA.sk – Americký minister zahraničia Blinken sa stretol so Zelenským, diskutovali aj o ukrajinskej protiofenzíve © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mier za ruských podmienok nebude znamenať koniec ľudského utrpenia, uviedla estónska premiérka Kallasová

Kallasová priznala, že západných spojencov treba čoraz viac presviedčať o potrebe podpory Ukrajiny.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *