Home / SLOVENSKO / Za smrť družky deväť rokov nepodmienečne, rozhodol Okresný súd v Banskej Bystrici

Za smrť družky deväť rokov nepodmienečne, rozhodol Okresný súd v Banskej Bystrici

BANSKÁ BYSTRICA 13. februára (WebNoviny.sk) – Trest deväť rokov odňatia slobody nepodmienečne za zabitie družky vymeral dnes senát Okresného súdu v Banskej Bystrici pre 66-ročného dôchodcu Dušana H. z tohoto mesta. Rozsudok nie je právoplatný, obžalovaný sa voči nemu odvolal.

Krvné podliatiny

Tragédia sa stala v Banskej Bystrici 31. mája 2015 večer po spoločnom popíjaní alkoholu v byte, v ktorom obaja bývali. Navštívil ich brat obžalovaného a chceli oslavovať meniny oboch domácich. Hosť neskôr odišiel a Dušan Ivetu fyzicky napadol. Spôsobil jej viaceré krvné podliatiny, ako aj zlomeniny rebier s roztrhnutím pohrudnice a poranenie sleziny so šokom a vykrvácaním do dutiny brušnej. Znalec stanovil, že zranenia vznikli pôsobením inej osoby a vylúčil následky spôsobené pádom.

Odporúčame:
Aktualizované: Manželka príslušníka NAKA zrejme spáchala samovraždu, policajti našli list na rozlúčku

Pod vplyvom alkoholu

Obžalovaný na súde opakovane povedal, že je nevinný a Ivetke neublížil. V čase útoku na ňu nebol doma, ale na prechádzke so psom. Žili spolu desať rokov, staral sa o ňu a platil za ňu aj hypotéku na byt, dlžoby a iné. V záverečnej reči uviedol, že jej tri razy zachránil život, pretože najprv si podrezala žily na rukách, potom si pustila plyn a do tretice vbehla medzi autá na frekventovanej ulici. Bola nezamestnaná, požívala alkohol. Dostal ju aj na protialkoholickú liečbu, ale Iveta nevydržala a kombinovala lieky s alkoholom.

Súd Dušanovi H. uložil aj ochranné protialkoholické liečenie ústavnou formou, pretože skutok spáchal pod vplyvom alkoholu. Senát uznal vinu zo zločinu neúmyselného zabitia chránenej osoby.

Viac k témam: okresný súd Banská Bystrica, vražda
Zdroj: Webnoviny.sk – Za smrť družky deväť rokov nepodmienečne, rozhodol Okresný súd v Banskej Bystrici © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovensko dodalo Ukrajine štyri špeciálne podvodné drony

Ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že Slovensko okrem bilaterálnej humanitárnej pomoci bude Ukrajine aj naďalej nevojensky pomáhať v rámci medzinárodného spoločenstva krajín.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *