Home / SLOVENSKO / Hlas vyzýva na okamžité riešenie situácie s migrantmi na juhu Slovenska. Pellegrini sa pýta, kde je zalezený Hamran

Hlas vyzýva na okamžité riešenie situácie s migrantmi na juhu Slovenska. Pellegrini sa pýta, kde je zalezený Hamran

2.9.2023 (SITA.sk) – Strana Hlas-SD vyzýva vládu a vedenie Policajného zboru k okamžitému riešeniu situácie s migrantmi. Ako uviedol predseda strany Peter Pellegrini, na juhu Slovenska v okolí Nových Zámkov, Šiah a Veľkého Krtíša je situácia vážna.

„Úradnícka vláda ju zľahčuje a Štefan Hamran mlčí,“ vyhlásil Pellegrini vo videu na sociálnej sieti s tým, že v súčasnosti je možné prijať a registrovať okolo 100 migrantov pričom ich je 670.

Ako predseda strany pripomenul, v piatok 1. septembra bola vo Veľkom Krtíši vyhlásená mimoriadna situácia.

„Oddelenia cudzineckej polície v Nitre a Novýych Zámkoch kolabujú kapacitne aj personálne. Súčinnosť im odmietajú poskytovať ostatné zložky z dôvodu obavy zo šírenia nákazlivých chorôb pri zvážaní migrantov na určené miesta,“ uviedol Pellegrini a dodal, že podľa jeho informácií sa funkcie vzdal riaditeľ Úradu hraničnej a cudzineckej polície, pretože vedenie rezortu vnútra neakceptovalo jeho návrhy riešenia situácie vrátane zavretia hranice s Maďarskom.

„Sprísnené bezpečnostné opatrenia prijalo Nemecko a najnovšie opatrenia mala prijať aj Česká republika. A ja sa pýtam, kde je teraz zalezený Hamran a prečo deň noc situáciu nerieši? To čaká kým sa stane nejaké nešťastie?,“ zdôraznil predseda Hlasu a uzavrel s tým, že strana začne nelegálnu migráciu riešiť po voľbách. Na hranice majú v pláne poslať políciu a časť armády.

Viac k témam: Migranti, Utečenci
Zdroj: SITA.sk – Hlas vyzýva na okamžité riešenie situácie s migrantmi na juhu Slovenska. Pellegrini sa pýta, kde je zalezený Hamran © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Atentátnik na Fica možno nebol osamelý vlk, Šutaj Eštok upozornil na jeho vymazanú komunikáciu na sociálnej sieti (video)

Robert Kaliňák uviedol, že rokovania na parlamentnom Výbore pre obranu a bezpečnosť sú dôležité aj preto, lebo sa tam stretáva koalícia s opozíciou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *