Home / SLOVENSKO / Progresívne Slovensko sa v predvolebnom prieskume dotiahlo na Smer a Republika predbehla Hlas

Progresívne Slovensko sa v predvolebnom prieskume dotiahlo na Smer a Republika predbehla Hlas

2.9.2023 (SITA.sk) – Hnutie Progresívne Slovensko (PS) dobehlo vo volebných preferenciách stranu Smer-SD. Ak by sa teda konali parlamentné voľby v auguste, vyhrali by PS a Smer-SD s rovnakou podporou, a to 17,8 percenta.

Na treťom mieste by skončilo hnutie Republika s 10,2 percentami. Republika tak predbehla v preferenciách stranu Hlas-SD, ktorú by volilo 9,4 percenta občanov Slovenska.

KDH so 7,3 percentami

Vyplynulo to z najnovšieho volebného prieskumu agentúry Median. Agentúra vykonávala prieskum od 25. do 31. augusta na vzorke 1 002 respondentov.

Na štvrtom mieste je hnutie Sme rodina, ktorému by odovzdalo hlas 8,2 percenta opýtaných, nasledované Kresťanskodemokratickým hnutím s podporou 7,3 percenta.

Prešlo by aj OĽaNO

Do parlamentu by sa podľa prieskumu dostala aj koalícia OĽaNO a priatelia (7,1 %), Sloboda a Solidarita (6,7 %) aj Slovenská národná strana (5,5%).

Oproti minulotýždňovému volebnému modelu si tak Smer pohoršil o takmer 2,5 percenta. Republika si polepšila a prvýkrát predbehla Hlas-SD.

Viac k témam: Predčasné voľby na Slovensku 2023
Zdroj: SITA.sk – Progresívne Slovensko sa v predvolebnom prieskume dotiahlo na Smer a Republika predbehla Hlas © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Moskva na Ukrajine stratila ďalších viac ako tisíc vojakov, prišla aj o desiatky kusov techniky

Celkové straty Ruska od začiatku invázie na Ukrajinu vzrástli na viac ako 465 000 ľudí.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *