Home / SLOVENSKO / Od začiatku druhej svetovej vojny uplynulo 84 rokov. NATO a EÚ sú podmienka slobodného Slovenska, tvrdí Macko

Od začiatku druhej svetovej vojny uplynulo 84 rokov. NATO a EÚ sú podmienka slobodného Slovenska, tvrdí Macko

1.9.2023 (SITA.sk) – Svet si v piatok pripomína 84. výročie vypuknutia II. svetovej vojny. Ako pripomenul generál a politik Pavel Macko, vojská nacistického Nemecka začali 1. septembra 1939 brutálnu okupáciu Poľska.

„Bohužiaľ, od prvého dňa sa k tejto agresii pridal aj slovenský vojnový štát. O 17 dní neskôr napadol Poľsko aj ZSSR vtedajší spojenec nacistického Nemecka a osud Poľska bol spečatený. Vypukla najstrašnejšia vojna v dejinách ľudstva, ktorá si po celom svete vypýtala viac ako 65 miliónov ľudských obetí,“ uviedol Macko.

V tejto súvislosti odmietol Macko akékoľvek úvahy o vystúpení z Európskej únie a NATO. Členstvo v týchto organizáciách je totiž podľa neho základnou podmienkou existencie slobodnej a samostatnej Slovenskej republiky, integrovanej v rodine demokratických krajín.

„Európska únia nám dáva priestor pre našu ekonomickú prosperitu a slobodný pohyb v rámci Európy. NATO garantuje našu bezpečnosť. Tí, ktorí chcú vystúpenie z EÚ a NATO, buď nevedia, čo činia, alebo chcú krajinu uvrhnúť do chaosu a izolácie.“ zdôraznil Macko.

Zdroj: SITA.sk – Od začiatku druhej svetovej vojny uplynulo 84 rokov. NATO a EÚ sú podmienka slobodného Slovenska, tvrdí Macko © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dve autá sa čelne zrazili neďaleko obce Vieska, tragickú nehodu neprežil vodič Audi (foto)

Vyšetrovanie dopravnej nehody si prebrala kriminálka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *