Home / SLOVENSKO / Koho si najviac želajú Slováci za premiéra? Pellegriniho by chceli ženy, Fica zase muži

Koho si najviac želajú Slováci za premiéra? Pellegriniho by chceli ženy, Fica zase muži

22.8.2023 (SITA.sk) – Za premiéra by si voliči najviac želali Petra Pellegriniho. Vyplýva to z prieskumu agentúry AKO. Predseda strany Hlas-SD získal v prieskume 20,2 percent hlasov opýtaných.

Za ním nasleduje Robert Fico so 17,9 percentami. Prvú trojku uzatvára Michal Šimečka so 14,2 percentami.

Na chvoste bol Danko s Kollárom

Ďaleko za spomínanými tromi predsedami svojich strán boli v prieskume Igor Matovič a Eduard Heger so zhodným ziskom 5,5 percenta opýtaných, Richard Sulík so 4,4 percentami, Milan Uhrík so štyrmi percentami, Milan Majerský s 3,9 percentami a Andrej Danko a Boris Kollár zhodne s tromi percentami.

Petra Pellegriniho nadpriemerne často uvádzali ženy, 66 a viac roční, s najnižším vzdelaním, z Košického, Nitrianskeho a Trenčianskeho kraja a voliči Hlas-SD.

Roberta Fica by chceli za premiéra najmä muži nad 66 rokov, s najnižším vzdelaním, z Prešovského, Trnavského a Trenčianskeho kraja, voliči Smer-SD (81 percent), Republika (31 percent) a SNS (29 percent).

Vyše osem percent sa nevedelo rozhodnúť

Michala Šimečku by si priali za predsedu budúcej vlády 18 až 33-roční voliči, s vysokoškolským vzdelaním, z Bratislavského, Trnavského a Žilinského kraja, voliči PS (70 percent) a SaS (22 percent).

Agentúra AKO robila prieskum od 7. do 14. augusta 2023 na vzorke 1 000 respondentov.

Takmer 82 percent opýtaných si vedelo vybrať meno budúceho premiéra z predloženého zoznamu, 8,3 percenta opýtaných sa nevedelo rozhodnúť, alebo nechceli na otázku odpovedať a ďalších 9,8 percenta opýtaných si nevedelo vybrať meno z daného zoznamu.

Viac k témam: Predčasné voľby na Slovensku 2023, Prieskum
Zdroj: SITA.sk – Koho si najviac želajú Slováci za premiéra? Pellegriniho by chceli ženy, Fica zase muži © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vinník je iba jeden, podľa Královiča je nevhodné ukazovať prstom na médiá, opozíciu či na samotného premiéra (video)

Stopercentná bezpečnosť chránených osôb sa podľa odborníka na bezpečnosť Martina Královiča nedá dosiahnuť, dajú sa podľa neho len minimalizovať riziká.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *