Home / SLOVENSKO / Polícia obvinila dve osoby z prípravy vraždy, podľa Hamrana mal byť obeťou policajt z Trnavy

Polícia obvinila dve osoby z prípravy vraždy, podľa Hamrana mal byť obeťou policajt z Trnavy

16.8.2023 (SITA.sk) – Policajný vyšetrovateľ obvinil dve osoby z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy v štádiu prípravy pre zámer zavraždiť policajta. Ako v stredu na tlačovej besede povedal policajný prezident Štefan Hamran, konkrétne ide o Petra B., ktorý bol zadržaný počas policajnej akcie Ráchel, a Romana Č., ktorý je momentálne vo výkone trestu pre drogovú trestnú činnosť.

Zarážajúci motív

Obeťou mal byť podľa Hamrana príslušník Pohotovostnej motorizovanej jednotky v pôsobnosti Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave.

Ten motív je podľa mňa až zarážajúci,“ povedal policajný prezident s tým, že motívom pre vraždu policajta bola jeho práca, konkrétne účasť na služobných zákrokoch voči jednému z obvinených.

Vykonávajú prehliadky a výsluchy

Polícia podľa Hamrana v súvislosti s prípadom už v utorok 15. augusta vykonala štyri domové prehliadky, prehliadky iných priestorov a za pomoci vojakov aj miesta činu medzi Leopoldovom a Hlohovcom. Momentálne policajti vykonávajú výsluchy obvinených, výsluchy svedkov a tiež ďalšie úkony.

Národná kriminálna agentúra a jej zložky odviedli kus poctivej práce,“ skonštatoval Hamran. V prípade dokázania viny hrozí obvineným trest 25 rokov väzenia, prípadne doživotie.

Viac k témam: Obvinenie, Policajný prezident, Príprava vraždy, vražda policajtov
Zdroj: SITA.sk – Polícia obvinila dve osoby z prípravy vraždy, podľa Hamrana mal byť obeťou policajt z Trnavy © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prekoná Fico Mečiara? Pre konsolidačné opatrenia to nebude mať jeho vláda jednoduché

Politológ Tomáš Koziak upozorňuje aj na komunikačnú nešikovnosť opozície.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *