Home / SVET / Ruské rakety obsahujú zahraničné čipy, sankcie je treba posilniť

Ruské rakety obsahujú zahraničné čipy, sankcie je treba posilniť

16.8.2023 (SITA.sk) – Ruské rakety, ktoré v noci na utorok vypálili na Ukrajinu, mali v sebe zahraničné čipy. Povedal to šéf úradu ukrajinského prezidenta Andrij Jermak, informuje spravodajský portál CNN.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„Tieto rakety boli tento rok vyrobené Rusmi. V Ch-101, ktoré boli vyrobené v apríli, je asi 30 zahraničných čipov,“ napísal Jermak v utorok na komunikačnej platforme Telegram.

„Zbierame informácie, pracujeme s našimi partnermi a pravidelne s nimi komunikujeme. Naše partnerské vlády tiež pracujú s výrobcami a dodávateľmi čipov,“ pokračoval a dodal, že „obmedzenia už boli zavedené, ale sankcie je potrebné posilniť, aby sa Rusku zabránilo v získavaní kritických komponentov a výrobe rakiet“.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine – august 2023 (fotografie)

Rusko v noci na utorok vypálilo sériu rakiet na oblasti na západe Ukrajiny, ďaleko od frontu, pričom tento útok si podľa ukrajinských predstaviteľov vyžiadal najmenej troch mŕtvych.

Viac k témam: Čipy, Rakety, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Ruské rakety obsahujú zahraničné čipy, sankcie je treba posilniť © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Európska únia požičia Ukrajine desiatky miliárd eur, podľa von der Leyenovej je potrebná ďalšia podpora

Zelenskyj povedal, že jeho prioritami je prestavba ukrajinskej energetickej siete, výstavba ďalších protileteckých krytov, zlepšenie situácie školstva a nákup väčšieho množstva zbraní a munície.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *