Home / SVET / V Lamanšskom prielive sa prevrátila loď s migrantmi, šesť ľudí pri nehode zomrelo a desiatky sa zachránili

V Lamanšskom prielive sa prevrátila loď s migrantmi, šesť ľudí pri nehode zomrelo a desiatky sa zachránili

12.8.2023 (SITA.sk) – Šesť ľudí zomrelo a desiatky zachránili po tom, čo sa v Lamanšskom prielive prevrátila loď s migrantmi. Francúzska Námorná prefektúra Lamanšského prielivu a Severného mora uviedla, že zachránili okolo 50 ľudí.

Na pátracej a záchrannej operácii sa zúčastnili francúzske aj britské lode, pričom Francúzsko vyslalo aj vrtuľník a lietadlo. Incident vyšetruje prokuratúra v Boulogne-sur-Mer.

Briti sa to snažia zastaviť

Nehoda lode sa stala v čase, keď sa britská vládnuca konzervatívna strana snaží zastaviť plavby malých, často nespôsobilých plavidiel, rôznymi opatreniami v politike, ktoré sa dostali pod paľbu kritiky pre svoju neúspešnosť.

Francúzske úrady zaznamenali od štvrtka výrazný nárast pokusov o prechod z pobrežia, keďže sa zlepšilo počasie.

Stovky ľudí na malých člnoch

Britské úrady uviedli, že prieliv medzi Francúzskom a Spojeným kráľovstvom vo štvrtok preplávalo na malých člnoch 755 ľudí, čo je najvyšší denný počet v tomto roku.

Počet príchodov malých lodí sa znížil o 15 percent v porovnaní s počtom v rovnakom období minulého roka. K štvrtku ich bolo za celý rok zistených 15 826, pričom vlani to bolo za rovnaké obdobie 18 600.

Viac k témam: Lamanšský prieliv, Migranti
Zdroj: SITA.sk – V Lamanšskom prielive sa prevrátila loď s migrantmi, šesť ľudí pri nehode zomrelo a desiatky sa zachránili © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Bidenova vláda sa zdráha povoliť použitie zbraní na útoky Ruska, majú slúžiť na oslobodenie ukrajinských území

Nemožnosť Ukrajiny útočiť na vojenské ciele v Rusku vytvorila bezpečné zóny v ruských pohraničných oblastiach.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *