Home / SVET / Ukrajinskí vojaci čiastočne postúpili v Doneckej oblasti, neúspešné pokusy Rusov pribúdajú

Ukrajinskí vojaci čiastočne postúpili v Doneckej oblasti, neúspešné pokusy Rusov pribúdajú

11.8.2023 (SITA.sk) – Ukrajinskí vojaci dosiahli čiastočný úspech v Doneckej oblasti na východe krajiny v smere Urožajne južne a juhovýchodne od obce Staromajorske. Uviedla to námestníčka ukrajinského ministra obrany Hanna Maľarová.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„Napriek extrémne ťažkým bojovým podmienkam a odporu nepriateľa naši vojaci dosiahli čiastočný úspech,“ napísala Maľarová na komunikačnej platforme Telegram. Informuje o tom web Kyiv Independent.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine – august 2023 (fotografie)

Obec Staromajorske na juhozápade Doneckej oblasti ukrajinská armáda oslobodila 27. júla. Začiatkom augusta ruské sily podnikli neúspešné pokusy o opätovné získanie pozícií v blízkosti obce. Podľa Maľarovej Rusi neúspešne zaútočili aj pri obci Kliščijivka a tiež v smeroch Avdijivka a Marinka.

Viac k témam: donecká oblasť, námestníčka ukrajinského ministra obrany, rusko-ukrajinský konflikt, Ukrajinská armáda, vojna na Ukrajine, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Ukrajinskí vojaci čiastočne postúpili v Doneckej oblasti, neúspešné pokusy Rusov pribúdajú © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

NATO bude mať nového generálneho tajomníka, Mark Rutte vystrieda Jensa Stolteberga

Lídri krajín obrannej aliancie Marka Rutteho formálne uvítajú na samite vo Washingtone, ktorý sa uskutoční 9. až 11. júla 2024.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *