Home / EKONOMIKA / Horváth: Situácia vo verejných financiách je veľmi vážna, do príprav rozpočtu by sa mohli zapojiť aj politické strany

Horváth: Situácia vo verejných financiách je veľmi vážna, do príprav rozpočtu by sa mohli zapojiť aj politické strany

26.7.2023 (SITA.sk) – Ozdravenie verejných financií je priorita číslo jeden. Po stredajšom rokovaní vlády to povedal minister financií SR Michal Horváth. V súčasnosti dávajú dokopy zoznam možných opatrení, na ktoré by sa budúca vláda mohla pozrieť. A teraz je podľa ministra ten čas, aby aj samotné politické strany prichádzali so svojimi opatreniami, ktorými chcú prispieť k tomu, aby verejné financie boli zdravšie.

Situácia vo verejných financiách je naozaj veľmi vážna,“ povedal Horváth. To, že sa do príprav zapoja aj samotné politické strany, podľa neho pomôže po voľbách. Aby sa rozpočet rýchlejšie zostavil a uviedol do praxe, ak tam budú opatrenia, ktoré už majú podporu politických strán.

Je zákonná požiadavka predložiť vyrovnaný rozpočet do 15. októbra. „Tak taký rozpočet aj predstavíme,“ povedal Horváth. No so zoznamom opatrení prídu podľa jeho slov už skôr.

Procesne budeme nachystaní v októbri na to, že keď vznikne po voľbách vláda, aby mala rýchlo k dispozícii aj ten riadny rozpočet,“ dodal Horváth.

Viac k témam: Minister financií SR, Rozpočet, Verejné financie
Zdroj: SITA.sk – Horváth: Situácia vo verejných financiách je veľmi vážna, do príprav rozpočtu by sa mohli zapojiť aj politické strany © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovensku chýba stratégia prosperity a rastu, NKÚ považuje výsledky kontrol za alarmujúce

Zaostávame za susednými krajinami aj za vyspelou Európou a tento stav sa nám nedarí zvrátiť, uviedol predseda NKÚ.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *