Home / SVET / Ukrajinci vyšetrujú ruských vojakov, v Buči spustili paľbu na autá s civilistami

Ukrajinci vyšetrujú ruských vojakov, v Buči spustili paľbu na autá s civilistami

24.7.2023 (SITA.sk) – Ukrajinská generálna prokuratúra uviedla, že vyšetruje 11 ruských vojakov za údajné zastrelenie šiestich civilistov v ich autách v okrese Buča neďaleko Kyjeva. Referuje o tom web news.sky.com.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Ako prokuratúra uviedla na Telegrame, spomenutým mužom, ktorí boli súčasťou ruskej 37. samostatnej motostreleckej brigády 36. kombinovanej armády, v neprítomnosti „oznámili podozrenie z porušenia vojnových zákonov“.

Muži vyzbrojení strelnými zbraňami a vojenskou technikou sa pohybovali po meste v obrnených vozidlách, pričom podľa prokuratúry spustili paľbu na dve civilné autá. Ľudia v autách sa v tom čase pokúšali opustiť bojovú zónu cez frekventovanú cestu a „nejavili žiadne známky“ príslušnosti k ukrajinským silám.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

„Keď autá zastavili, vojaci agresorskej krajiny na ne bez varovania spustili paľbu z ručných zbraní. V dôsledku zranení spôsobených streľbou zomrelo šesť civilistov,“ skonštatovala prokuratúra.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine: Buča (fotografie)

Viac k témam: Buča, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Ukrajinci vyšetrujú ruských vojakov, v Buči spustili paľbu na autá s civilistami © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kritici Kremľa tvrdia, že Rusko prenasleduje svojich nepriateľov v zahraničí. Dôkazy svedčia o vraždách, otravách či obťažovaní

Kremeľ síce popiera, že by prenasledoval v zahraničí svojich oponentov, no dôkazy svedčia proti Moskve.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *