Home / EKONOMIKA / Počet poberateľov dávok v hmotnej núdzi stúpol o tisíce, najviac v Revúcej aj ďalších okresoch

Počet poberateľov dávok v hmotnej núdzi stúpol o tisíce, najviac v Revúcej aj ďalších okresoch

21.7.2023 (SITA.sk) – Počet poberateľov dávok v hmotnej núdzi na Slovensku v júni medziročne stúpol o 5,4 tisíca. Kým v júni minulého roka sociálne dávky dostávalo 59,5 tisíca osôb, v júni tohto roka to už bolo 64,9 tisíca ľudí.

Oproti máju tohto roka pritom počet poberateľov týchto dávok klesol o 420. Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Pokles o dvetisíc poberateľov

Na dávky v hmotnej núdzi bolo v júni po zohľadnení ostatných členov rodiny celkovo odkázaných 136,9 tisíca osôb, čo je 2,52 percenta z celkového počtu obyvateľov na Slovensku. V porovnaní s májom išlo o pokles o dvetisíc ľudí, resp. o 0,04 percentuálneho bodu.

Sociálne dávky na konci júna najviac dostávali ľudia v okresoch Revúca, Rimavská Sobota a Gelnica, najmenej v okresoch Púchov, Tvrdošín a Nové Mesto nad Váhom.

Dávky v hmotnej núdzi

Kým v okresoch Revúca a Rimavská Sobota išlo o viac ako 10 percent a v okrese Gelnica takmer 10 percent z celkového počtu obyvateľov tohto okresu, v okresoch Púchov, Tvrdošín a Nové Mesto nad Váhom podiel ľudí v hmotnej núdzi na celkovom počte obyvateľov nepresiahol 0,5 percenta.

Viac k témam: Dávky v hmotnej núdzi, Hmotná núdza, Sociálne
Zdroj: SITA.sk – Počet poberateľov dávok v hmotnej núdzi stúpol o tisíce, najviac v Revúcej aj ďalších okresoch © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovensku chýba stratégia prosperity a rastu, NKÚ považuje výsledky kontrol za alarmujúce

Zaostávame za susednými krajinami aj za vyspelou Európou a tento stav sa nám nedarí zvrátiť, uviedol predseda NKÚ.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *