Home / šport / Ostatné športy / Sexistické a rasistické reči, talianski komentátori vyrobili počas majstrovstiev sveta v plaveckých športoch škandál

Sexistické a rasistické reči, talianski komentátori vyrobili počas majstrovstiev sveta v plaveckých športoch škandál

18.7.2023 (SITA.sk) – Komentátori talianskej verejnoprávnej televízie RAI čelia disciplinárnemu konaniu za to, že sa počas priameho prenosu zo súťaží v umeleckom plávaní na majstrovstvách sveta v plaveckých športoch v japonskej Fukuoke dopustili prejavov sexizmu a rasizmu.

Športový komentátor Lorenzo Leonarduzzi a jeho spolukomentátor Massimiliano Mazzucchi sa počas súťaže žien v umeleckom plávaní prezentovali sexistickými narážkami na adresu športovkýň a počas mužskej súťaže rasovo urážali plavcov.

Mazzucchi je pritom niekdajší reprezentant Talianska v plávaní, zúčastnil sa aj na dvoch olympiádach.

Televízia RAI dostala počas spomenutých prenosov viacero sťažností od divákov na nevhodné správanie sa komentátorov. Výkonný riaditeľ televízie Roberto Sergio už oboch poslal z dejiska šampionátu domov a začal voči nim disciplinárne konanie.

Viac k témam: Majstrovstvá sveta v plaveckých športoch
Zdroj: SITA.sk – Sexistické a rasistické reči, talianski komentátori vyrobili počas majstrovstiev sveta v plaveckých športoch škandál © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Lucia Janičová zdolala Mount Everest, bola prvou Slovenkou na najvyššom vrchu planéty (foto)

polu so Slovenkou Janičovou na Everest vystúpila aj Anara Buraševová ako prvá Kazaška.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *