Home / SLOVENSKO / Policajti dostali z plánu obnovy ďalších 24 elektromobilov, rozširovať sa budú aj nabíjacie stanice (foto)

Policajti dostali z plánu obnovy ďalších 24 elektromobilov, rozširovať sa budú aj nabíjacie stanice (foto)

14.7.2023 (SITA.sk) – Príslušníci policajného zboru SR majú od piatku k dispozícii 24 nových elektrických vozidiel Škoda Enyaq iV EV v civilnej verzii financovaných v rámci Plánu obnovy a odolnosti SR.

Ako Ministerstvo vnútra SR informovalo v tlačovej správe, celkovo rezort obstaral 83 takýchto áut. Nové autá budú po troch kusoch pridelené na základné útvary krajských riaditeľstiev polície v Bratislave, Trnave, Nitre, Trenčíne, Banskej Bystrici, Žiline, Košiciach a Prešove.

Nové policajné vozidlá

Každé vozidlo je podľa rezortu vnútra vybavené plne elektrickým pohonom a automatickou prevodovkou. Vozidlá majú batériu, ktorá im poskytuje dojazd na elektrický pohon v rozmedzí 375 až 397 kilometrov.

„Vozidlá sú vybavené tepelným čerpadlom, ktoré slúži na vykurovanie a zvyšuje efektivitu využitia batérií v zimnom období, majú päťročnú záruku do 150 000 kilometrov, zimné originálne disky s pneumatikami, metalickú farbu a hasiaci prístroj,“ zdôraznilo ministerstvo.

Rozširovanie nabíjacej infraštruktúry

V tejto súvislosti rezort pokračuje aj v rozširovaní nabíjacej infraštruktúry. „Momentálne je pokrytých 49 lokalít a vybudovaných 182 nabíjacích bodov pre plug-in hybridné a elektrické vozidlá,“ uviedlo ministerstvo. Dodalo, že do konca novembra 2023 plánuje vybudovať celkovo 430 nabíjacích bodov po celom území Slovenska.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Nové policajné elektromobily (fotografie)

Viac k témam: Elektromobily, Nabíjacia stanica, Plán obnovy a odolnosti SR, policajné autá
Zdroj: SITA.sk – Policajti dostali z plánu obnovy ďalších 24 elektromobilov, rozširovať sa budú aj nabíjacie stanice (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vinník je iba jeden, podľa Královiča je nevhodné ukazovať prstom na médiá, opozíciu či na samotného premiéra (video)

Stopercentná bezpečnosť chránených osôb sa podľa odborníka na bezpečnosť Martina Královiča nedá dosiahnuť, dajú sa podľa neho len minimalizovať riziká.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *