Home / SVET / Putin plánuje cestu do Číny, témy sú obsiahle a potenciál má aj „konštruktívna interakcia“

Putin plánuje cestu do Číny, témy sú obsiahle a potenciál má aj „konštruktívna interakcia“

12.7.2023 (SITA.sk) – Ruský prezident Vladimir Putin plánuje navštíviť Čínu, kde by sa mal zúčastniť na rokovaniach na vysokej úrovni. Informuje o tom spravodajský portál CNN s odvolaním sa na hovorcu Kremľa Dmitrija Peskova.

Presný termín cesty ruského vodcu zatiaľ nedohodli, no podľa Peskova by sa malo diskutovať o obchodnej a hospodárskej spolupráci, ako aj o globálnych otázkach.

Témy sú pomerne obsiahle, samozrejme, predovšetkým dvojstranná obchodná a hospodárska spolupráca, ale dôležitá je aj výmena názorov na situáciu vo svete, v rôznych regiónoch, ktoré sú pre každú z našich krajín mimoriadne dôležité,“ povedal Peskov novinárom počas pravidelného telefonátu. Zdôraznil pritom potenciál „konštruktívnej interakcie“ medzi Ruskom a Čínou na základe ich „spoločnej vízie medzinárodných vzťahov“.

Čínsky prezident Si Ťin-pching sa naposledy stretol s Putinom v marci počas štátnej návštevy v Kremli. Obaja lídri vtedy vyzdvihli úzke väzby a strategické vízie, ktoré zdieľajú ich krajiny.

Viac k témam: Kremeľ, Medzinárodná spolupráca, oficiálna návšteva, rusko-čínske vzťahy, Ruský prezident
Zdroj: SITA.sk – Putin plánuje cestu do Číny, témy sú obsiahle a potenciál má aj „konštruktívna interakcia“ © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Maďarský úrad na ochranu štátnej suverenity začal prešetrovať činnosť Transparency International

Organizácia uviedla, že úradu vyhovie, ale vyjadrila presvedčenie, že existencia úradu je protiústavná.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *