Home / SLOVENSKO / Súd vytýčil termín začiatku procesu s Bödörom, predmetom je podozrenie z 50-tisícového úplatku

Súd vytýčil termín začiatku procesu s Bödörom, predmetom je podozrenie z 50-tisícového úplatku

11.7.2023 (SITA.sk) – Špecializovaný trestný súd v Pezinku vytýčil na 30. augusta začiatok súdneho procesu s nitrianskym podnikateľom Norbertom Bödörom. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry totiž na neho ešte vo februári tohto roku podal obžalobu pre prečin podplácania. Ako vyplýva z rozpisu pojednávaní súdu, v tejto veci je vytýčených osem termínov pojednávaní v priebehu augusta, septembra a októbra.

Poskytnutie 50-tisícového úplatku

Predmetom obžaloby je podľa prokuratúry podozrenie z poskytnutia úplatku vo výške 50-tisíc eur, ktorý súvisel s pomocou v konkrétnej trestnej veci v prospech inej osoby.

V tomto prípade má ísť o kauzu známu ako Valčeky. Tá sa týkala úplatku pre bývalého vyšetrovateľa Národnej kriminálnej agentúry Mariána K.

Kauza odpočtov DPH

Menovaný sa totiž zaoberal kauzou odpočtov DPH, v ktorej figuroval ako podozrivý Štefan Žiga, príbuzný bývalého ministra Petra Žigu. Peniaze pre vyšetrovateľa mal sprostredkovať práve Norbert Bödör.

Nitriansky podnikateľ zároveň čelí obžalobe v kauze Dobytkár, ktorá sa týka korupcie na Pôdohospodárskej platobnej agentúre. Norbert Bödör figuruje aj v kauze Očistec, týkajúcej sa údajného pôsobenia zločineckej skupiny v polícii.

Viac k témam: Akcia „Dobytkár“, kauza Valčeky, Korupcia, Prokuratúra, Súdy, Úplatok
Zdroj: SITA.sk – Súd vytýčil termín začiatku procesu s Bödörom, predmetom je podozrenie z 50-tisícového úplatku © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Piloti si uctili pamiatku generála M. R. Štefánika, absolvovali spomienkový let po jeho poslednej trase (foto)

Medzi pilotmi ultraľahkých lietadiel bol aj prvý slovenský kozmonaut Ivan Bella a bývalý veliteľ leteckej základne Sliač Vladimír Lisý.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *