Home / EKONOMIKA / Ministerstvo práce chce zlepšiť odmeňovanie zamestnancov sociálnoprávnej ochrany detí, osobný príplatok má byť vyšší

Ministerstvo práce chce zlepšiť odmeňovanie zamestnancov sociálnoprávnej ochrany detí, osobný príplatok má byť vyšší

9.7.2023 (SITA.sk) – Ministerka práce, sociálnych vecí a rodiny Soňa Gaborčáková chce zlepšiť odmeňovanie zamestnancov sociálnoprávnej ochrany detí. Uviedla to v rozhovore pre agentúru SITA.

Upozornila na to, že súčasná úradnícka vláda Ľudovíta Ódora má obmedzené kompetencie a nedostatok času vzhľadom na dĺžku legislatívnych procesov. Preto nie je možné strategicky novelizovať zákon o štátnej službe, ktorý upravuje odmeňovanie štátnych zamestnancov za výkon pohotovosti.

„Rozhodli sme sa, že najakútnejšie problémy budeme riešiť prostredníctvom nariadenia vlády,“ povedala. Pôjde podľa nej o cielenú a adresnú podporu zvýšením osobného príplatku. „Na to budú, samozrejme, potrebné dodatočné finančné prostriedky,“ uviedla.

Upozornila na to, že výkon služobnej pohotovosti je jednou z najnáročnejších činností v oblasti sociálno-právnej ochrany detí a sociálnej kurately. Pracovníci sú v služobnej pohotovosti počas víkendov, mimo pracovný čas a môžu byť kedykoľvek privolaní na pomoc do terénu.

Prečítajte si celý rozhovor TU.

Viac k témam: inflačná pomoc, Ministerka práce sociálnych vecí a rodiny SR, Odmeňovanie, Premiér Slovenskej republiky, Príplatky, Sociálne služby, Životné minimum
Zdroj: SITA.sk – Ministerstvo práce chce zlepšiť odmeňovanie zamestnancov sociálnoprávnej ochrany detí, osobný príplatok má byť vyšší © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovensku chýba stratégia prosperity a rastu, NKÚ považuje výsledky kontrol za alarmujúce

Zaostávame za susednými krajinami aj za vyspelou Európou a tento stav sa nám nedarí zvrátiť, uviedol predseda NKÚ.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *