Home / SLOVENSKO / PwC na Slovensku rozširuje svoje služby. Intelligent Processing Centre zásadne rozširuje oblasť pôsobnosti PwC na Slovensku v súlade so svetovými trendami

PwC na Slovensku rozširuje svoje služby. Intelligent Processing Centre zásadne rozširuje oblasť pôsobnosti PwC na Slovensku v súlade so svetovými trendami

6.7.2023 (SITA.sk) – Spoločnosť PwC na Slovensku expanduje – rozširuje svoje portfólio o „managed services” a súčasne otvára nové kompetenčné centrum. To bude zamerané na služby v oblasti risk manažmentu, riadenia finančných, daňových a reportingových procesov pre klientov z celého sveta. Do troch rokov v ňom PwC vytvorí stovky nových pracovných miest.

Spoločnosť PwC so svojou centrálou v Bratislave pôsobí na slovenskom trhu už 32 rokov. Dlhodobo si udržiava pozíciu najväčšej poradenskej firmy s najširším portfóliom poradenských služieb na Slovensku. Neustále rastie a ponúka pracovné príležitosti pre ľudí zo Slovenska aj zo zahraničia. V bratislavskom Twin City otvára nové kompetenčné centrum s názvom Intelligent Processing Centre, ktoré bude klientom poskytovať služby v oblasti manažmentu rizík, riadenia daňových, finančných a reportingových operácií, ako aj podporu pri vývoji aplikačných riešení a IT infraštruktúry.

Intelligent Processing Centre spoločnosti PwC predstavuje náš jedinečný prístup k poskytovaniu profesionálnych služieb. Za našich klientov prevezmeme vybrané prevádzkové procesy, aby sa mohli sústrediť na svoj core business. Vďaka našej expertíze, dlhoročným skúsenostiam PwC vo finančnej, daňovej, procesnej oblasti a využitiu najnovších technológií a systémov, poskytujeme spoľahlivé služby na najvyššej úrovni,“ hovorí Karsten Hegel, CEE Export Leader a partner spoločnosti PwC na Slovensku.

Spoločnosti často outsourcujú časť alebo celé procesy svojich back office oddelení. S rastúcou zložitosťou nadnárodnej legislatívy a regulácií stále viac prenechávajú externým poskytovateľom služieb aj zložitejšie daňové, finančné a reportingové funkcie, ktoré špecialista v danej oblasti ako PwC zabezpečí a preberie za správnosť aplikácie zodpovednosť na profesionálnej úrovni. IPC už vo svojej pilotnej fáze v súčasnosti zamestnáva viac ako 50 zamestnancov a plánuje rozširovať svoje služby. Funguje na základe konceptu tzv. managed services, ktorý sa líši od štandardného modelu outsourcingu vysokou pridanou hodnotou za podpory využívania najnovších technológií.

V blízkej budúcnosti budú managed services preferovaným prevádzkovým modelom pre vybrané oblasti vo firmách naprieč celým spektrom rôznych sektorov, aj preto plánujeme v nasledujúcich troch rokoch v IPC otvoriť stovky nových pracovných pozícií,“ hovorí Christiana Serugová, partnerka spoločnosti PwC na Slovensku zodpovedná za daňové a právne služby.

Využívanie služieb IPC bude pre firmy znamenať nižšie prevádzkové náklady pri dodržaní vysokej kvality. Okrem zníženia nákladov a záruky kvality služieb, PwC poskytne klientom prostredníctvom svojich špecialistov v jednotlivých oblastiach aj prístup k vysoko odborným znalostiam. Navyše bude nové centrum poskytovať podporu pri vývoji aplikačných riešení v rôznych programovacích jazykoch, ako aj podporu IT infraštruktúry.

Benefitom pre klientov je možnosť investovať ušetrený čas a prostriedky do technologických inovácií a rozvoja podnikania,“ dopĺňa Karsten Hegel.

PwC je najväčšia poradenská spoločnosť na svete a aj na Slovensku, podľa rebríčka TREND Top poradenské spoločnosti týždenníka TREND, podľa ekonomických údajov za roky 2012 – 2021.

Spoločnosti siete PwC pomáhajú budovať dôveru v spoločnosť a prispievajú k riešeniu dôležitých spoločenských problémov. PwC má kancelárie v 152 krajinách sveta s vyše 328 000 zamestnancami, ktorí poskytujú vysokoodborné audítorské, daňové a poradenské služby. Viac sa dozviete na webovej stránke www.pwc.com/sk.

Informačný servis

Viac k témam: ntelligent Processing Centre, PR
Zdroj: SITA.sk – PwC na Slovensku rozširuje svoje služby. Intelligent Processing Centre zásadne rozširuje oblasť pôsobnosti PwC na Slovensku v súlade so svetovými trendami © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prezidentka Čaputová odovzdala ocenila 28 osobností, ktoré sa zaslúžili o vstup Slovenska do EÚ a NATO (foto)

Tieto osobnosti sa buď priamo podieľali na prístupovom procese alebo podporovali integračné úsilie SR inými spôsobmi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *