Home / šport / Ostatné športy / Kuzminová v šprinte na ZOH 2018 v Pjongčangu bojuje o medailu (biatlon-online)

Kuzminová v šprinte na ZOH 2018 v Pjongčangu bojuje o medailu (biatlon-online)

PJONGČANG 10. febuára (WebNoviny.sk) – Slovenská biatlonistka Anastasia Kuzminová v šprinte na ZOH 2018 v Pjongčangu zabojuje o historický zlatý hetrik.

V sobotu od 20.15 h miestneho času (12.15 h SEČ) sa na ZOH v Pjongčangu postaví na štart rýchlostných pretekov s jednoznačne medailovou ambíciou. Predurčuje ju k tomu nielen úspešná olympijská minulosť, ale najmä forma z tejto sezóny.

Pred ôsmimi rokmi cestovala Kuzminová do olympijského Vancouveru po zranení a výsledok so zlatom (šprint) a striebrom (stíhačka) na krku prevýšil všetky očakávania. Pred štyrmi rokmi zasa nemala oslnivú formu, aj tak sa v Soči zaslúžila o jedinú slovenskú medailu z týchto zimných olympijských hier a dokonca – opäť zlatú v šprinte.

Aktuálne v Pjongčangu je v úplne inej pozícii – favoritky na zisk niektorej z medailí. A možno aj zlatej. Tridsaťtriročná rodáčka z ruského Ťumeňa v tejto sezóne dosiaľ žiarila ako nikdy predtým.

PROGRAM A VÝSLEDKY ZOH 2018 PJONGČANG (10. FEBRUÁR)

So štyrmi víťazstvami (2x šprint, 2x stíhacie preteky) je celkovo na druhej priečke vo Svetovom pohári a zároveň suverénne s náskokom 46 bodov velí hodnoteniu v šprinte.

Z biatlonovej stopy je Kuzminová roky známa ako mimoriadne rýchla bežkyňa, ale len priemerná strelkyňa. Práve výrazné zlepšenie na strelnici z nej v tejto sezóne urobilo dokonca líderku bojov o krištáľové glóbusy. Jej prípadné tretie zlato v šprinte na ZOH by ju naozaj posunulo na čelo historického poradia úspešnosti, minimálne v biatlone.

Odporúčame:
ZOH 2018 Zimné olympijské hry v Pjongčangu (online)

Z pohľadu slovenského športu sa Kuzminová môže vyrovnať bratom Pavlovi a Petrovi Hochschornerovcom, ktorí brali trikrát zlato v kategórii C2 vo vodnom slalome v rokoch 2000, 2004 aj 2008. Okrem Kuzminovej sa v šprinte na 7,5 km môžu predstaviť aj ďalšie Slovenky – Paulína Fialková, Alžbeta Majdišová, Ivona Fialková, resp. Terézia Poliaková.

ZOH 2018 v Pjongčangu 

Odporúčame:
ZOH 2018 v Pjongčangu: Biatlon

Online: Biatlon – Rýchlostné preteky žien na 7,5 km

štart o 20.15 h miestneho času (12.15 h SEČ)

Viac k témam: Alžbeta Majdišová, Anastasia Kuzminová, biatlon, Biatlon ZOH Zimné olympijské hry 2018 Pjongčang, Ivona Fialková, Paulína Fialková, Terézia Poliaková, ZOH Zimné olympijské hry 2018 Pjongčang
Zdroj: Webnoviny.sk – Kuzminová v šprinte na ZOH 2018 v Pjongčangu bojuje o medailu (biatlon-online) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *