Home / SLOVENSKO / Dzurinda kritizuje Sulíka a Matoviča, strana na protest neobsadila 150. miesto na kandidátke

Dzurinda kritizuje Sulíka a Matoviča, strana na protest neobsadila 150. miesto na kandidátke

3.7.2023 (SITA.sk) – Strana Modrí, Most – Híd zámerne neobsadila miesto 150 na kandidátnej listine. Ako strana uviedla v tlačovej správe, miesto neobsadili na protest. Líder kandidátky Mikuláš Dzurinda sa vyjadril, že Richard Sulík (SaS) a Igor Matovič (OĽaNO a priatelia) začali v roku 2010 robiť z podávania kandidátok marketing a cirkus.

„Žiaľ, tento marketing a cirkus začali nasledovať aj niektoré ďalšie politické strany. Takéto počínanie vedie k rozvratu politickej scény, k dehonestácii politiky ako takej a k prehlbovaniu frustrácie zodpovedných voličov. My, Modrí, Most – Híd sa na takomto cirkuse a rozvrate podieľať nechceme,” vyhlásil Dzurinda.

Podľa Lászloa Sólymosa znamenajú populisti pre spoločnosť rovnaké nebezpečenstvo ako extrémisti. Ako uviedol, nikto z nich nedokáže odolať pokušeniu strašiť a rozoštvať ľudí. „Ak dovolíme, aby odbornosť v predvolebnom boji mohla byť nahradená bezbrehým populizmom, Slovensko po septembrových voľbách môžu čakať ťažké časy. My, Modrí, Most – Híd urobíme všetko pre to, aby sme tomu zabránili,“ doplnil Sólymos s tým, že chcú byť znovu hrdí na Slovensko, a že do predvolebného boja pôjdu s jasným cieľom, dobrým programom a silným tímom.

Viac k témam: Predčasné voľby na Slovensku 2023
Zdroj: SITA.sk – Dzurinda kritizuje Sulíka a Matoviča, strana na protest neobsadila 150. miesto na kandidátke © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ministerstvo vnútra musí podľa Mikulca riešiť situáciu na policajnej akadémii, rektor má na svedomí odchody odborníkov

Tiež sa podľa exministra stihol zviditeľniť medializovanou kauzou, keď nemiestne komunikoval s externou študentkou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *