Home / šport / Ostatné športy / Strelci v tímovom trape mužov získali striebro, Paňková v C1 žien obsadila 5. miesto

Strelci v tímovom trape mužov získali striebro, Paňková v C1 žien obsadila 5. miesto

2.7.2023 (SITA.sk) – Slovenskí reprezentanti v športovej streľbe získali v záverečný deň Európskych hier v Poľsku strieborné medaily v tímovom trape mužov. Trio Adrián Drobný, Erik Varga a Marián Kovačócy sa z kvalifikácie prebojovalo do finále, v ktorom podľahlo Chorvátom 3:7. Slovenská výprava si tak z Poľska odnesie z osem cenných kovov (1-4-3).

Padol nový rekord

Drobný, Varga a Kovačócy dosiahli v kvalifikácii 218 bodov, čo je nový európsky i svetový rekord. Z 225 terčov netrafili dovedna len sedem. Darilo sa najmä Kovačócymu, ktorý trafil všetkých 75 terčov.

Kanoistka Zuzana Paňková obsadila v nedeľňajšom finále C1 konečné 5. miesto. Vo finále zaznamenala čas 115,41 s a nebyť dotyku na 18. bránke, získala by bronzovú medailu. Z triumfu sa napokon tešila Nemka Elena Liliková (109,67 s).

Slovenky si viedli dobre

Paňková bola jediná spomedzi slovenských kanoistov a kanoistiek, ktorá prešla predpoludňajším „semifinálovým sitom“. V boji o miestenku v 10-člennom finále obsadila rovnako 5. priečku. Pred bránami finále tesne zostala Soňa Stanovská, ktorú v semifinále klasifikovali na 11. pozícii. Tretia Slovenka v semifinále Emanuela Luknárová bola sedemnásta.

„Dúfala som v postup do finále. Verila som si, cítila som sa dobre, ale nepovedala by som, že som naisto čakala účasť v desiatke. Vlani na ME v Liptovskom Mikuláši mi to tesne nevyšlo. Za ten rok som sa výkonnostne posunula a som rada, že som sa postarala o najlepší individuálny výsledok nášho vodného slalomu na tomto podujatí,“ povedala Paňková podľa webu olympic.sk.

Slovenskí kanoisti neboli vo finále

Prvýkrát v ére samostatnosti neboli slovenskí kanoisti vo finále na majstrovstvách Európy v C1 mužov. Európske hry sú zároveň aj majstrovstvami Európy. Matejovi Beňušovi, Markovi Mirgorodskému a Alexandrovi Slafkovskému nevyšlo semifinále singlistov a ani jeden nepostúpil do finále. Beňuš obsadil 12. priečku, Mirgorodský skončil na 18. pozícii a Slafkovského klasifikovali na 20. mieste.

Viac k témam: Slovenská kanoistika, Streľba
Zdroj: SITA.sk – Strelci v tímovom trape mužov získali striebro, Paňková v C1 žien obsadila 5. miesto © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Lucia Janičová zdolala Mount Everest, bola prvou Slovenkou na najvyššom vrchu planéty (foto)

polu so Slovenkou Janičovou na Everest vystúpila aj Anara Buraševová ako prvá Kazaška.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *