Home / SLOVENSKO / Poslanci neprijali návrh uznesenia k dlhodobému plánu rozvoja ozbrojených síl

Poslanci neprijali návrh uznesenia k dlhodobému plánu rozvoja ozbrojených síl

BRATISLAVA 9. februára (WebNoviny.sk) – Poslanci Národnej rady SR neschválili na záver 27. mimoriadnej schôdze návrh uznesenia k dlhodobému plánu a aktuálnemu plánu modernizácie Ozbrojených síl SR.

Dôvodom zvolania mimoriadneho zasadnutia parlamentu boli podozrenia opozičných poslancov z nehospodárneho nakladania s verejnými zdrojmi pri nákupoch vojenskej techniky. Na zasadnutí sa zúčastnil aj minister obrany Peter Gajdoš (SNS), ktorý vysvetľoval poslancom postupy ministerstva pri jednotlivých projektoch prezbrojenia armády.

Odporúčame:
Ozbrojeným silám chýba systémová modernizácia, tvrdí Gajdoš a reaguje aj na Krajniaka

Gajdoš opozícii počas schôdze povedal, že postup ministerstva je pri jednotlivých projektoch v súlade so súčasnou legislatívou a jeho rezort sa snaží iba nájsť čo najlepšie riešenia. Viacerí z predkladateľov po Gajdošových argumentoch uznali, že ministrovi dôverujú a debata by sa mala presunúť z pléna národnej rady medzi odborníkov a bezpečnostných expertov. Z celkového počtu 111 prítomných poslancov hlasovali za prijatie návrhu uznesenia 45 poslancov, 57 boli proti prijatiu a deviati sa zdržali hlasovania.

Odporúčame:
Nikto na ministerstve obrany nechce kupovať starú sovietsku techniku, vyhlásil Danko

Poslanci budú pokračovať v riadnom programe v utorok 13. februára prerušenou 26. schôdzou.

Viac k témam: Ministerstvo obrany SR, NR SR, Peter Gajdoš
Zdroj: Webnoviny.sk – Poslanci neprijali návrh uznesenia k dlhodobému plánu rozvoja ozbrojených síl © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

17. ročník súťaže Fénix – Kultúrna pamiatka roka má svojich víťazov

Vodojem, organ a kaštieľ, to sú národné kultúrne pamiatky, ktoré uplynulý týždeň rozšírili exkluzívnu spoločnosť laureátov ceny Fénix – Kultúrna pamiatka roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *