Home / SLOVENSKO / Bratislavčan nechal malé dieťa v zamknutom aute v podzemnej garáži, prípad vyšetruje polícia

Bratislavčan nechal malé dieťa v zamknutom aute v podzemnej garáži, prípad vyšetruje polícia

BRATISLAVA 9. februára (WebNoviny.sk) – Otec nechal trojročné dieťa v uzamknutom aute v podzemnej garáži nákupného centra v Bratislave, polícia okolnosti prípadu vyšetruje.

Ako informovala agentúru SITA hovorkyňa bratislavskej polície Veronika Slamková, v utorok 6. februára pred 14:30 prijala polícia oznámenie o dieťati ponechanom v uzamknutom vozidle v podzemnej garáži obchodného centra. Po príchode na miesto policajti zistili, že v aute sa na mieste spolujazdca nachádza plačúce dieťa pripnuté v autosedačke.

Dieťa začalo vracať

Polícia sa snažila kontaktovať majiteľa vozidla, na výzvu prostredníctvom rozhlasu obchodného domu sa k autu nikto nedostavil. Keďže dieťa vo vozidle začalo vracať, policajti násilným spôsobom, tak aby neprišlo k zraneniu dieťaťa, vnikli do vozidla a dieťa z neho vytiahli.

Odporúčame:
Žena sa chcela odfotiť na železničných koľajach, zabil ju idúci vlak

Potom sa na miesto dostavil otec dieťaťa, ako aj Záchranná zdravotná služba. Policajti zistili, že dieťa sa v aute nachádzalo približne hodinu. Trojročné dieťa potom previezli do jednej z bratislavských nemocníc, pričom kontrolné vyšetrenie nepreukázalo u neho žiadne zranenia.

Zločin opustenia dieťaťa

Vyšetrovateľ Policajného zboru začal v tomto prípade trestné stíhanie vo veci zločinu opustenia dieťaťa. V prípade preukázania viny hrozí otcovi za uvedené konanie trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Polícia tiež apeluje na rodičov, aby svoje deti nenechávali zatvorené v motorovom vozidle, pretože tým môžu ohroziť ich život a zdravie. Zároveň vyzývajú všetkých, ktorí sa stanú svedkom takejto situácie, aby políciu neváhali kontaktovať na bezplatnom čísle 158.

Viac k témam: auto, dieťa, krimi, otec, Polícia SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Bratislavčan nechal malé dieťa v zamknutom aute v podzemnej garáži, prípad vyšetruje polícia © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Remišová: Hlas dosadzuje do štátnych funkcií ľudí, ktorých kvalifikáciou je stranícka knižka alebo sponzorský dar

Vo vedúcich pozíciách nemajú byť ľudia, ktorých jedinou kvalifikáciou je príspevok na kampaň Hlasu, tvrdí Veronika Remišová.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *