Home / SVET / Úmrtnosť v Mariupoli je 2,6-krát vyššia ako počas pandémie COVID-19, zdravotnícky systém je „prakticky nefunkčný“

Úmrtnosť v Mariupoli je 2,6-krát vyššia ako počas pandémie COVID-19, zdravotnícky systém je „prakticky nefunkčný“

19.6.2023 (SITA.sk) – Prirodzená úmrtnosť v Ruskom okupovanom ukrajinskom meste Mariupoľ sa zvyšuje a prekročila hranicu 400 úmrtí týždenne. Uviedlo to ukrajinské Národné centrum odporu, ktoré koordinuje ukrajinských partizánov na okupovaných územiach.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Miera prirodzenej úmrtnosti v Mariupoli je najmenej 2,6-krát vyššia ako počas kulminácie pandémie COVID-19. Zdravotnícky systém mesta je „prakticky nefunkčný“, keďže ruské sily očividne služby väčšiny zdravotníckych zariadení poskytli pre zranených ruských vojakov. Informuje o tom web Kyiv Independent.

Podľa odhadu Organizácie Spojených národov bolo v Mariupoli poškodených alebo zničených 90 percent obytných budov a 350-tisíc ľudí muselo z mesta utiecť po tom, ako Rusko vo februári 2022 na Ukrajinu zaútočilo. Pred vojnou mal Mariupoľ pol milióna obyvateľov.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: Mariupoľ, Obete, pandémia Covid-19, rusko-ukrajinský konflikt, vojenská invázia
Zdroj: SITA.sk – Úmrtnosť v Mariupoli je 2,6-krát vyššia ako počas pandémie COVID-19, zdravotnícky systém je „prakticky nefunkčný“ © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusko plánuje upraviť hranice svojich teritoriálnych vôd, návrh znepokojil lídrov krajín pri Baltskom mori

Ak by sa Rusko rozhodlo meniť hranice, porušilo by tým dohovor OSN.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *