Home / šport / Ostatné športy / Slovenky na ME nestačili ani na favorizované Srbky a prehrali s nimi o 38 bodov

Slovenky na ME nestačili ani na favorizované Srbky a prehrali s nimi o 38 bodov

17.6.2023 (SITA.sk) – Slovenskej reprezentácii basketbalistiek nevyšiel ani druhý duel v základnej skupine na majstrovstvách Európy v Izraeli a Slovinsku.

Nasleduje duel s Turkyňami

Po prehre s Maďarkami vysoko 67:89 nestačili zverenky trénera Juraja Suju ani na obhajkyne kontinentálneho titulu Srbky a prehrali s nimi o priepastných 38 bodov – 52:90.

V nedeľu na slovenské reprezentantky čaká duel proti Turkyniam a pokračovanie na turnaji im zaistí iba víťazstvo v kombinácii s triumfom Maďariek nad Srbkami. Ak sa nesplnia obe podmienky, slovenské hráčky obsadia v D-skupine poslednú 4. priečku a pocestujú domov.

„Znova sme čelili obrovskej fyzickej prevahe. Videli sme, ako sa hrá špičkový európsky basketbal, koľko fyzickosti a kontaktov tam je. Nedokázali sme tomu odolávať, ale na druhej strane musím povedať, že dievčatá robili všetko, čo mohli a dali do toho všetko,“ komentoval druhý prehru na turnaji kouč Juraj Suja podľa oficiálneho webu Slovenskej basketbalovej asociácie.

Zaostávali za favoritkami

Slovenské reprezentantky od úvodu zaostávali za favoritkami a už po prvej štvrtine prehrávali o 18 bodov (12:30). V druhej časti si Srbky udržiavali náskok, po tretej desaťminútovke však viedli už o 30 bodov (65:35).

Nič sa nezmenilo ani v záverečnej časti a oba tímy dohrávali duel aj s hráčkami, ktoré zatiaľ nedostávali veľa príležitostí.

„Myslím si, že Srbky nám ukázali kvalitu, na akej sú úrovni a výsledok hovorí za všetko,“ zhodnotila osembodová Barbora Wrzesiňská.

Šesťbodová Sabína Oroszová doplnila: „Vedeli sme, že nás toto čaká a predsa nás to ako keby trochu prekvapilo, v tom zlom zmysle slova. Nevedeli sme sa vyrovnať s ničím na doskoku. Myslela som si, že nám tento súper bude sedieť lepšie, lebo nemá až takú výškovú prevahu ako Maďarky, ale Srbky boli oveľa agresívnejšie na doskoku a podľa mňa to nás zabilo.“

Viac k témam: Majstrovstvá sveta v basketbale
Zdroj: SITA.sk – Slovenky na ME nestačili ani na favorizované Srbky a prehrali s nimi o 38 bodov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *