Home / EKONOMIKA / Zamestnanosť na Slovensku opäť rástla, pokles však zaznamenali dve najväčšie odvetvia

Zamestnanosť na Slovensku opäť rástla, pokles však zaznamenali dve najväčšie odvetvia

13.6.2023 (SITA.sk) – Zamestnanosť na Slovensku v apríli medziročne rástla vo väčšine sledovaných odvetví, pokles zamestnancov zaznamenali najmä dve najväčšie odvetvia, a to priemysel a vybrané trhové služby. Informoval o tom Štatistický úrad SR.

Odvetvie ubytovania

Počet zamestnaných osôb sa zvýšil v apríli v šiestich spomedzi desiatich mesačne sledovaných odvetví ekonomiky. Najviac zamestnancov pribudlo v odvetví ubytovania, rýchle tempo rastu z posledného roka poľavilo, zamestnanosť stúpla o 3,3 %.

O viac ako 2 % sa zvýšil počet zamestnancov v reštauráciách a pohostinstvách a stavebníctve. Naopak, zamestnanosť klesla o viac ako 2 % vo veľkoobchode, do 2 % vo vybraných trhových službách, doprave a skladovaní a tiež v priemysle.

Trhové služby

Od januára do apríla tohto roka sa medziročne zvýšil počet zamestnaných osôb taktiež v šiestich z desiatich sledovaných odvetví. Najviac stúpol v ubytovaní o 6,1 % a o viac ako 2 % v stavebníctve a v informáciách a komunikácii.

Medziročne menej zamestnancov pracovalo vo vybraných trhových službách o 2,8 %, vo veľkoobchode o 1,4 % a do 1 % klesla zamestnanosť v doprave a skladovaní a v priemysle.

Viac k témam: nezamestanosť, noví zamestanaci, Priemyselná výroba, Slovenská ekonomika, Štatistiky
Zdroj: SITA.sk – Zamestnanosť na Slovensku opäť rástla, pokles však zaznamenali dve najväčšie odvetvia © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovenské domácnosti si od vstupu do Európskej únie polepšili, peňaženky ľudí sú plnšie a miera nezamestnanosti je nižšia

V priebehu dvoch desaťročí slovenská ekonomika prešla rôznymi fázami vzostupov, kríz a stagnácií.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *