Home / SLOVENSKO / Foto: Fico a Lubyová skontrolovali školský lyžiarsky kurz, chcú podporiť aj plavecký výcvik

Foto: Fico a Lubyová skontrolovali školský lyžiarsky kurz, chcú podporiť aj plavecký výcvik

BRATISLAVA 8. februára (WebNoviny.sk) – Štát od roku 2016 prispieva na lyžiarske kurzy a školy v prírode zo štátneho rozpočtu. V januári 2016 ministerstvo rozdelilo 14,3 milióna eur pre viac ako 95-tisíc žiakov základných a stredných škôl, v roku 2017 išlo 14 miliónov eur pre 90-tisíc žiakov.

Na tento rok požiadali školy o príspevok 12,9 milióna eur pre 86-tisíc žiakov. Výška príspevku na jedného žiaka je 150 eur a žiak ho môže využiť len jedenkrát počas štúdia na základnej alebo strednej škole.

Odporúčame:
Ministerka školstva Lubyová chce zvýšiť objektivitu pri maturitách

Informovalo o tom Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR v tlačovej správe po kontrolnom dni ministerky školstva Martiny Lubyovej a predsedu vlády SR Roberta Fica v zimnom stredisku v Štiavnických vrchoch.
Na lyžiarskych kurzoch sa v rokoch 2016 až 2018 zúčastnilo 270-tisíc žiakov. „Deti priemerne trávia päť nocí v takýchto zariadeniach. Ak 270-tisíc vynásobíme piatimi, tak hovorím o 1 350 000 nocí, ktoré zaplatí štát. Je to obrovská podpora pre cestovný ruch, pre malé penzióny. Teším sa najviac z toho, že dnes nie je rozdiel, či rodičia dieťaťa majú alebo nemajú peniaze, pretože sme sa snažili nastaviť tých 150 eur tak, aby to pokrylo všetky náklady,“ uviedol Robert Fico.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Premiér Fico a ministerka Lubyová na školskom lyžiarskom kurze

Ako informoval tlačový a informačný výbor Úradu vlády SR, štát by mohol finančne podporiť aj plavecké výcviky. „My sa zaoberáme možnosťou rozšíriť tieto akcie aj na plavecký výcvik, lebo potrebujeme zvýšiť pohybovú kultúru v školách, podchytiť tie deti a možno plavecký výcvik by sa hodil aj na prvý stupeň základných škôl, lebo lyžiarske kurzy máme na druhom stupni a viem, že aj na tomto stupni chceme detičky vychovávať v ranom veku k takýmto návykom,“ vyjadrila sa ministerka školstva Martina Lubyová.

Viac k témam: lyžiarsky výcvik, Martina Lubyová, Ministerstvo školstva vedy výskumu a športu SR, Robert Fico
Zdroj: Webnoviny.sk – Foto: Fico a Lubyová skontrolovali školský lyžiarsky kurz, chcú podporiť aj plavecký výcvik © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Plaváková sa stala podpredsedníčkou Aliancie liberálov a demokratov pre Európu. Aké hodnoty chce presadzovať? (foto)

Poslankyňa skonštatovala, že nielen na Slovensku čelíme vzostupu krajne pravicových strán a ohrozeniu demokracie. Deje sa tak totiž naprieč Európou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *