Home / SLOVENSKO / Rozsudok v kauze výbuchu vo VOP Nováky nepadol ani po šestnástich rokoch, jeden zo sudcov ochorel

Rozsudok v kauze výbuchu vo VOP Nováky nepadol ani po šestnástich rokoch, jeden zo sudcov ochorel

8.6.2023 (SITA.sk) – Kauza výbuchu vo Vojenskom opravárenskom podniku (VOP) Nováky ani po šestnástich rokoch od tragickej udalosti, pri ktorej prišlo o život osem ľudí, nepozná právoplatný rozsudok.

Trojčlenný senát Krajského súdu v Trenčíne mal na štvrtkovom pojednávaní rozhodnúť o odvolaniach voči rozsudku Okresného súdu v Prievidzi zo septembra 2019, avšak pre náhlu zdravotnú indispozíciu jedného z trojice sudcov bolo pojednávanie odročené na 3. augusta.

Prievidzský okresný súd sa prípadom zaoberal viac ako sedem rokov, kým vyniesol pred viac ako tromi rokmi verdikt. Prokuratúra vinila bývalých manažérov za to, že napriek vedomosti o riziku pri nesprávnom skladovaní množstva výbušného materiálu neprijali žiadne zásadné opatrenia.

S podmienečnými trestami pre dvojicu obvinených a oslobodzujúcim rozsudkom pre zvyšnú dvojicu však prokurátor nebol spokojný a svoje odvolanie podali aj bývalý generálny riaditeľ a bývalý výrobný riaditeľ.

Tragická udalosť vo VOP Nováky sa stala 2. marca 2007, explózia výbušnej látky deštruovala delaboračnú halu a usmrtila ôsmich zamestnancov, pričom ďalších 37 pracovníkov utrpelo zranenia rôzneho rozsahu. Celková škoda na majetku VOP Nováky presiahla štyri milióny eur.

Viac k témam: Súdy
Zdroj: SITA.sk – Rozsudok v kauze výbuchu vo VOP Nováky nepadol ani po šestnástich rokoch, jeden zo sudcov ochorel © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vláda klame voličov, podľa progresívcov dostali starostovia maďarských strán oveľa menej dotácií než tí koaliční

Koalícia len predstiera záujem o maďarských voličov v snahe pomôcť Pellegrinimu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *