Home / KULTÚRA / Ministerka Hroncová rokovala so svojím českým kolegom Baxom, navštívila aj festival Pražská jar

Ministerka Hroncová rokovala so svojím českým kolegom Baxom, navštívila aj festival Pražská jar

6.6.2023 (SITA.sk) – Ministerka kultúry SR Silvia Hroncová neformálne rokovala so svojím českým kolegom Martinom Baxom. Témami počas ministerkinej prvej zahraničnej cesty, ktorá v dňoch 2. a 3. júna viedla do Českej republiky, boli pokračovanie spolupráce v kultúrnej oblasti medzi oboma štátmi, ale aj projekt Európske hlavné mesto kultúry i júnové stretnutie štátov Vyšehradskej štvorky v Bratislave.

Prvé oficiálne stretnutie

Šéfka slovenského rezortu kultúry navštívila v Čechách záverečný koncert Medzinárodného hudobného festivalu Pražská jar. Ide o najprestížnejší festival klasickej hudby u našich českých susedov. V tlačovej správe o tom informovalo Ministerstvo kultúry (MK) SR.

Bolo pre mňa veľkou cťou zúčastniť sa na záverečnom koncerte 78. ročníka Pražskej jari s výnimočným programom a obsadením. Príjemné bolo aj moje prvé oficiálne stretnutie s ministrom kultúry ČR Martinom Baxom. V rozhovore sme načrtli viaceré aktuálne témy v oblasti kultúry, ktoré rezonujú v oboch krajinách. Podnety z domáceho aj medzinárodného prostredia sú dôležité a inšpiratívne aj v oblasti kultúry,“ uviedla ministerka Hroncová.

Pražská jar

V ČR šéfku slovenského rezortu kultúry, štátneho tajomníka Matúša Bieščada i ďalších členov delegácie privítali okrem českého ministra kultúry Baxu aj nový riaditeľ festivalu Pražská jar Pavel Trojan, predchádzajúci dlhoročný riaditeľ festivalu Roman Bělor, a tiež primátor hlavného mesta Prahy Bohuslav Svoboda.

Viac k témam: Minister kultúry ČR, Ministerka kultúry SR, Pražská jar, Stretnutie ministrov
Zdroj: SITA.sk – Ministerka Hroncová rokovala so svojím českým kolegom Baxom, navštívila aj festival Pražská jar © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kapela P.O.D na Slovensku ešte nebola, festival Topfest to zmení

Počas svojej kariéry P.O.D vydali 7 albumov a predali viac ako 12 miliónov albumov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *