Home / SLOVENSKO / Hlina dostáva miesto medaily dýku do srdca, okomentoval Matovič zámer Vašečku po odchode z OĽaNO

Hlina dostáva miesto medaily dýku do srdca, okomentoval Matovič zámer Vašečku po odchode z OĽaNO

BRATISLAVA 8. februára (WebNoviny.sk) – Predseda Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) Alojz Hlina dostáva kandidatúrou dnes už bývalého šéfa poslaneckého klubu hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽANO) Richarda Vašečku miesto medaily dýku do srdca.

Matovič chváli Hlinu za kus dobrej práce

Povedal to na štvrtkovom brífingu líder OĽaNO Igor Matovič. Ako dodal, Hlina urobil v KDH obrovský kus práce. „Začal čistiť KDH a staré štruktúry. Po tom, ako KDH vytiahol na úroveň parlamentnej strany, mu namiesto medaily dali dýku do srdca. Nie je to správne, ľudské ani kresťanské,“ uviedol.

Odporúčame:
Richard Vašečka chce šéfovať KDH, k rozhodnutia kandidovať za predsedu ho doviedli dve veci

Matovič tvrdí, že Richardovi Vašečkovi, ktorý opustil poslanecký klub obyčajných ľudí a vstupuje do KDH, vždy dôveroval. „Nezostáva iné, ako veriť, že si svoj krok rozmyslel,“ uviedol s tým, že Vašečkov odchod nevníma ako podraz. „Môže vás to mrzieť, nikdy sme nikoho nelámali cez koleno. Nepovedal som Rišovi, aby to nerobil,“ skonštatoval.

Z hnutia OĽaNO už nikto ďalší neodchádza

Matovič nemá informácie, že by z poslaneckého klubu OĽaNO odchádzal aj niekto ďalší. Podpredseda klubu Eduard Heger potvrdil, že ostatní poslanci v hnutí zostávajú.

Anna Verešová tvrdí, že v tejto chvíli zostáva a verí, že v klube zostane do konca volebného obdobia. Vie si totiž predstaviť uskutočňovať kresťanskú politiku aj v OĽaNO. Podľa Jána Budaja misia obyčajných ľudí zostáva tá istá – „zápas o poctivé a férové Slovensko“.

Poslanec Národnej rady SR Richard Vašečka opúšťa poslanecký klub hnutia OĽaNO, ktorého bol doposiaľ predsedom. Dôvodom je jeho rozhodnutie vstúpiť do mimoparlamentného KDH, v ktorom sa chce na sneme 17. marca uchádzať o post predsedu a vymeniť tak terajšieho šéfa Alojza Hlinu. Vašečka je v parlamente súčasťou poslaneckého klubu OĽaNO druhé volebné obdobie.

Viac k témam: Alojz Hlina, Anna Verešová, Eduard Heger, Igor Matovič, Ján Budaj, KDH Kresťanskodemokratické hnutie, OĽaNO Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti, Richard Vašečka
Zdroj: Webnoviny.sk – Hlina dostáva miesto medaily dýku do srdca, okomentoval Matovič zámer Vašečku po odchode z OĽaNO © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pellegrini odovzdal ďakovné medaily za zásluhy o rozvoj spoločnosti v oblasti obrany a bezpečnosti (video)

Urobil tak v Brezovej pod Bradlom počas osláv Dňa Ozbrojených síl (OS) SR.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *