Home / EKONOMIKA / Matovičov poslanec Ňarjaš v Tipose končí, zasiahol nový minister financií

Matovičov poslanec Ňarjaš v Tipose končí, zasiahol nový minister financií

2.6.2023 (SITA.sk) – Minister financií Michal Horváth odvolal Erika Ňarjaša z pozície člena predstavenstva národnej lotériovej spoločnosti Tipos. Rezort financií predpokladá ukončenie výberového konania na členov predstavenstva počas najbližších týždňov. Informoval o tom tlačový odbor ministerstva.

Ňarjaša v posledný deň pred odchodom z funkcie ministra financií vymenoval Igor Matovič. Viacerí toto rozhodnutie kritizovali. Ňarjaš sa aj podľa Transparency International do funkcie dostal bez výberového konania a kvalifikácie.

Igor Matovič ešte v marci hovoril, že ich strana si nikam ľudí na lukratívne pozície nedosadzovala. Erik Ňarjaš na tento post išiel podľa Matoviča s tým, že nebude brať plat a mal mať len ten poslanecký.

Firma Tipos je obchodná spoločnosť so 100-percentnou majetkovou účasťou štátu. Slovenská republika je ako akcionár zastúpená Ministerstvom financií SR. Spoločnosť vznikla na prelome rokov 1992 a 1993.

Viac k témam: Minister financií SR, Odvolanie z funkcie
Zdroj: SITA.sk – Matovičov poslanec Ňarjaš v Tipose končí, zasiahol nový minister financií © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Konzultant by musel denne na Rašiho ministerstve odpracovať 33 hodín, podľa Remišovej to počítali „smeráckou konštantou“

Remišová konštatuje, že takéto počty hodín môžu reálne traja ľudia odpracovať iba ak na inej planéte a v inom časopriestore.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *