Home / SVET / Pomoc Ukrajine sú „najlepšie peniaze, aké sme kedy minuli“, tvrdí americký senátor Graham

Pomoc Ukrajine sú „najlepšie peniaze, aké sme kedy minuli“, tvrdí americký senátor Graham

29.5.2023 (SITA.sk) – Ruské ministerstvo vnútra v pondelok vydalo zatykač na amerického senátora Lindseyho Grahama za jeho vyjadrenia o vojne na Ukrajine.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

V zostrihanom videu z piatkového stretnutia republikánskeho politika z Južnej Karolíny s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským, ktoré zverejnil prezidentský úrad, Graham povedal, že „Rusi zomierajú“ a americká vojenská pomoc Ukrajine sú „najlepšie peniaze, aké sme kedy minuli“.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Graham sa tak zjavne vyjadril v rôznych častiach konverzácie, vo videu sú však vedľa seba, čo v Rusku vyvolalo pobúrenie. Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov naň v nedeľu reagoval so slovami, že je „ťažké si predstaviť väčšiu hanbu pre krajinu, ako mať takýchto senátorov“.

Ruský vyšetrovací výbor spustil voči Grahamovi trestné vyšetrovanie a ministerstvo vnútra nasledovalo so zatykačom. V pondelok to uviedol jeho oficiálny záznam o hľadaných podozrivých z trestnej činnosti.

Viac k témam: Americký senátor, rusko-ukrajinský konflikt, Ukrajinský prezident, Zatykač
Zdroj: SITA.sk – Pomoc Ukrajine sú „najlepšie peniaze, aké sme kedy minuli“, tvrdí americký senátor Graham © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Trump nevylučuje zapletenie Putina do smrti Navaľného

Trump sa tiež opakovane zaviazal zastaviť pomoc Ukrajine a prinútiť Kyjev k rokovaciemu stolu s Ruskom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *