Home / SLOVENSKO / Šeliga vyzýva OĽaNO na stiahnutie návrhu na mimoriadnu schôdzu, Tarabova novela by sa riešila ako prvá

Šeliga vyzýva OĽaNO na stiahnutie návrhu na mimoriadnu schôdzu, Tarabova novela by sa riešila ako prvá

28.5.2023 (SITA.sk) – Poslanec Juraj Šeliga (Demokrati) vyzýva na stiahnutie návrhu na mimoriadnu schôdzu parlamentu, ktorú chce zvolať hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO). Šeliga má výhrady najmä voči zaradeniu novely Trestného poriadku od poslanca Tomáša Tarabu (Život-národná strana), ktorá by podľa Šeligu de facto zrušila Úrad špeciálnej prokuratúry.

Podľa zverejneného programu mimoriadnej schôdze by tento bod mal byť ako prvý. Šeliga to uviedol v tlačovej správe, ktorú poskytol Matúš Mandrák.

Uviedol v nej tiež, že strana Demokrati v Národnej rade SR nepodporí takýto program schôdze, keďže chcú špeciálnu prokuratúru chrániť, nie rušiť.

Ficove plány ho neprekvapujú

„Proti tomuto návrhu zákona bojujem od novembra a podarilo sa dosiahnuť jeho stiahnutie z 90. schôdze. Tým pádom fakticky nemal šancu prejsť v tomto volebnom období. A potom to OĽANO zaradí ako prvý bod na mimoriadnu schôdzu?“ pýta sa poslanec Šeliga.

Dodal, že ho neprekvapuje, že strana Smer-SD plánuje hlasovať za otvorenie schôdze a jej predseda Robert Fico nemá problém rokovať, rovnako ako Taraba.

„A to ani nehovorím o tom, že Taraba má pripravenú aj ďalšiu novelu, ktorá má fakticky zrušiť spolupracujúceho obvineného a otvárať rozsudky,“ dopĺňa poslanec.

Nie je hanba priznať si chybu

Šeliga tiež podotkol, že predseda OĽaNO Igor Matovič naňho útočí, že nechce meniť paragraf 363, čo je podľa Šeligu lož, a pritom samotné OĽaNO dá ako prvý bod mimoriadnej schôdze Tarabov návrh.

„Kolegovia, ak to myslíte s protikuropčnosťou naozaj vážne, stiahnite návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze. Lebo takto pomáhate Smeru a Žilinkovi zrušiť Úrad špeciálnej prokuratúry. Ak ste urobili chybu, nie je hanba to povedať, ale tieto body nesmú ísť na rokovanie,“ apeluje poslanec.

Viac k témam: Mimoriadna schôdza parlamentu, Novela Trestného poriadku, Paragraf 363 Trestného poriadku
Zdroj: SITA.sk – Šeliga vyzýva OĽaNO na stiahnutie návrhu na mimoriadnu schôdzu, Tarabova novela by sa riešila ako prvá © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vláda klame voličov, podľa progresívcov dostali starostovia maďarských strán oveľa menej dotácií než tí koaliční

Koalícia len predstiera záujem o maďarských voličov v snahe pomôcť Pellegrinimu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *