Home / SVET / Telo nezvestného podnikateľa sa našlo zakopané v Maďarsku, pátranie po páchateľovi pokračuje

Telo nezvestného podnikateľa sa našlo zakopané v Maďarsku, pátranie po páchateľovi pokračuje

23.5.2023 (SITA.sk) – Maďarskí policajti objavili ešte 12. mája telo nezvestného podnikateľa zo Slovenska Tibora Szűcsa. Informovali o tom v utorok v Budapešti predstavitelia slovenskej a maďarskej polície.

Podnikateľa Tibora Szűcsa podľa medializovaných informácií naposledy videli v obci Trávnik v okrese Komárno, odkiaľ večer 2. mája odišiel autom preč. Audi Q7, ktoré mu patrilo, našli neskôr zhorené pri maďarskom meste Pápa.

Zhorené autá a krvavá bankovka

Ako uviedol riaditeľ Divízie ochrany života a cieľového pátrania Pohotovostnej polície Národnej kancelárie vyšetrovania Gábor Hiripi, zhorené auto bolo objavené ešte 3. mája. Keď maďarskí policajti kontaktovali slovenských kolegov, zistili, že podnikateľ je nahlásený ako nezvestný.

„Keďže nikto nepožadoval žiadne výkupné, začali sme pátrať, lebo tu bolo vážne podozrenie, že došlo k vražde,“ povedal Hiripi. Zároveň povedal, že ôsmeho mája objavili policajti ďalšie zhorené vozidlo, ktoré mohli použiť podozriví. Auto Peugeot bolo pritom ešte predtým zachytené na benzínovej pumpe, kde osoby platili 20 eurovou bankovkou znečistenou krvou.

Na základe zhromaždených dôkazov obvinili z viacerých skutkov Ladislava S., ktorého súd v Györi vzali do väzby. Po ďalšom podozrivom Gergelym S. polícia pátra.

Trestný čin úkladnej vraždy

Riaditeľ odboru Západ Národnej kriminálnej agentúry Rudolf Patka doplnil, že slovenská polícia v tejto súvislosti vedie trestné stíhanie pre trestný čin úkladnej vraždy.

„Po začatí trestného stíhania boli vykonané viaceré procesné úkony. Jednak na území Slovenskej republiky, ale aj na území Maďarska,“ dodal.

Viac k témam: Krimi, Mŕtvola, Úkladná vražda, Vražda
Zdroj: SITA.sk – Telo nezvestného podnikateľa sa našlo zakopané v Maďarsku, pátranie po páchateľovi pokračuje © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *