Home / SLOVENSKO / Hlas neplánuje byť zbernou nádobou na malé straničky, tvrdí Pellegrini a Slovensko môže prísť o miliardy z eurofondov (video)

Hlas neplánuje byť zbernou nádobou na malé straničky, tvrdí Pellegrini a Slovensko môže prísť o miliardy z eurofondov (video)

22.5.2023 (SITA.sk) –
aktualizované 22. mája, 14:41

Líder strany Hlas – sociálna demokracia Peter Pellegrini na pondelkovej tlačovej konferencii opäť zopakoval, že Slovensko môže prísť o prostriedky z plánu obnovy. Taktiež zopakoval, že nečerpáme prostriedky v rámci eurofondov.

Ak chce Slovensko naštartovať hospodársky rast, je podľa Pellegriniho dôležité čerpať eurofondy v maximálnej možnej miere a aj prostriedky z plánu obnovy.

„Tieto prostriedky nám spadli z neba, len Slovensko ich, žiaľ, nevie využiť,“ skonštatoval Pellegrini. Podľa neho je v rámci eurofondov nevyčerpaných približne 5,5 mld. eur. Slovensko podľa jeho slov čerpá asi len štvrtinu z celkového objemu možných financií.

Peniaze z plánu obnovy

Tieto peniaze sme už mohli preinvestovať, mohli dať prácu ľuďom,“ pokračoval Pellegrini. A mohli sa podľa neho napríklad stavať aj nemocnice. Pretože ďalší balík sú peniaze z plánu obnovy. Slovensko môže prísť takmer o miliardu v rámci prostriedkov určených pre sekciu zdravotníctva.

„Eurofondy a plán obnovy sú tu pre ľudí. Je povinnosťou, aby sme tie prostriedky k nám dostali a aby tu ostali,“ uviedol Pellegrini. Zároveň doplnil, že ak ich strana získa dôveru ľudí v septembrových voľbách, od prvého dňa chcú vzniknutú situáciu riešiť.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Strana Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD) aktuálne nerokuje o spájaní so žiadnymi ďalšími politickými subjektmi. Predseda Hlasu-SD Peter Pellegrini na tlačovej besede zdôraznil, že v prípade jeho politického subjektu nejde o spájanie, ale o zlučovanie s menšími stranami, či ich pohltenie.

Hlas pôjde ako samostatný subjekt

Hlas neplánuje byť zbernou nádobou na malé straničky,“ uviedol Pellegrini. Podotkol, že Hlas-SD pôjde do volieb ako samostatný subjekt, nie ako súčasť koalície. Pripustil ale, že ak Hlasu-SD ešte niekto ponúkne spoluprácu, môžu o tom uvažovať. Strana sa nedávno spojila so subjektom Dobrá voľba.

Viac k témam: Eurofondy, Opozícia, Plán obnovy, Predčasné voľby na Slovensku 2023
Zdroj: SITA.sk – Hlas neplánuje byť zbernou nádobou na malé straničky, tvrdí Pellegrini a Slovensko môže prísť o miliardy z eurofondov (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Krajskí prokurátori si prebrali prípady Špecializovaného trestného súdu

Závažné zistenia podľa neho vychádzajú z infožiadosti, ktorú podal, pretože Žilinka odmietal povedať, čo bude s agendou a prokurátormi zo zaniknutej špeciálnej prokuratúry.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *