Home / SLOVENSKO / Demokratov mrzí, že ostatné strany odmietli ich ponuku. Dvere majú stále otvorené, nevzdáva sa Heger

Demokratov mrzí, že ostatné strany odmietli ich ponuku. Dvere majú stále otvorené, nevzdáva sa Heger

22.5.2023 (SITA.sk) – Strana Demokrati ponúkla ďalším demokratickým stranám spoločný postup vo voľbách, tie ju však odmietli a chcú ísť do volieb samostatne.

Odmietli „férovú“ ponuku

Ako povedal predseda Demokratov Eduard Heger, na nedeľňajšom stretnutí so zástupcami strán Modrí – Európske Slovensko, Most-Híd 2023 a spojenej strany Maďarské fórumObčianski demokrati Slovenska – Za regióny – Rómska koalícia – Demokratická strana predstavili férovú ponuku.

„Nesmierne nás mrzí, že ostatné strany sa rozhodli ponuku odmietnuť a nateraz ísť vlastnou cestou. Spolupráca sa vynútiť nedá,“ skonštatoval Heger.

Dvere majú stále otvorené

Zdôraznil, že k rokovaciemu stolu išli Demokrati s ponukou pomerného rozdelenia kandidátky a nákladov na kampaň na základe preferencií za posledné mesiace.

„Napriek tomu, že spomedzi menovaných sme preferenčne najsilnejšia strana, boli sme ochotní rokovať aj o pozícií lídra kandidátky,“ uviedol Heger. Podčiarkol, že nikomu z Demokratov nejde o seba, ale o to, aby zabránili prepadu demokratických hlasov a návratu vlády chaosu, Smeru-SD a oligarchie.

Zároveň dodal, že rešpektujú rozhodnutie ostatných strán a sústredia sa na svoju ponuku alternatívy pokoja, hodnôt a konštruktívnej spolupráce. Želajú im všetko dobré a v prípade, že si to rozmyslia, majú u Demokratov dvere otvorené.

Viac k témam: Predčasné voľby na Slovensku 2023, Spolupráca
Zdroj: SITA.sk – Demokratov mrzí, že ostatné strany odmietli ich ponuku. Dvere majú stále otvorené, nevzdáva sa Heger © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mesto Žilina si tento rok zabezpečí kosenie vo vlastnej réžii, s externou firmou nebola samospráva spokojná

Spoločnosť TSM Žilina vznikla pred tromi rokmi s cieľom postupného prevzatia a zabezpečenia činností súvisiacich s údržbou verejného priestoru od externých dodávateľov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *