Home / SLOVENSKO / Polícia s pivovarníkmi štartujú akciu Buď zodpovedný. Kto nenafúka, bude odmenený (video+foto)

Polícia s pivovarníkmi štartujú akciu Buď zodpovedný. Kto nenafúka, bude odmenený (video+foto)

19.5.2023 (SITA.sk) – Polícia spolu s pivovarníkmi štartuje preventívnu akciu proti alkoholu za volantom s názvom Buď rozumný. Policajný zbor a Slovenské združenie výrobcov piva a sladu (SZVPS) budú intenzívne spolupracovať najbližší polrok. Od mája do októbra sa zamerajú na bezpečnosť na cestách a nulovú toleranciu alkoholu u účastníkov cestnej premávky.

Použitie alkoholu

Prvá z polročnej série preventívnych akcií bude na celom Slovensku od 22. do 28. mája. V tlačovej správe o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová. Dopravná polícia tak bude nasledujúcich šesť mesiacov kontrolovať nielen priestupky ale intenzívnejšie sa zamerajú aj na požitie alkoholu.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Policajná akcia zameraná proti alkoholu za volantom (fotografie)

Krajšie počasie prináša viac príležitostí a dodáva na odvahe nezodpovedným motoristom, ktorí za volant, kolobežku či motorku idú pod vplyvom alkoholu. Netolerovanie alkoholu za volantom je jedným z faktorov, ktoré výrazne zvyšujú bezpečnosť na našich cestách,“ uviedol riaditeľ dopravnej polície Tomáš Vrábel.

Nealko pivo a radler

Počas akcie Buď rozumný budú hliadky nielen na hlavných cestách, ale aj na menej frekventovaných úsekoch. Ako upozornila polícia, vodiči nemali podceniť ani zostatkový alkohol, ktorý môže ovplyvniť jazdu a ohroziť bezpečnosť na cestách.

Účastníci cestnej premávky budú po vykonaní dychovej skúšky s negatívnym výsledkom odmenení nealkoholickým pivom či radlerom. Policajný zbor a SZVPS spolupracujú dlhodobo, pričom ich spoločným cieľom je viesť ľudí k vyššej zodpovednosti na cestách.

„Pre jazdu za volantom pod vplyvom alkoholu neexistuje ospravedlnenie. Na trhu pritom existujú nealko alternatívy, ktoré vodičom pomôžu k zodpovednej voľbe. Zároveň tým neohrozia seba ani svoje okolie. Zodpovední vodiči po celom Slovensku budú preto počas akcie odmeňovaní,“ uzavrel výkonný riaditeľ SZVPS Vladimír Machalík.

https://cdnv.sita.sk/sites/34/2023/05/policajna-akcia-bud-rozzmny.mp4

Viac k témam: Alkohol za volantom, Dopravná polícia, Pivovarníci
Zdroj: SITA.sk – Polícia s pivovarníkmi štartujú akciu Buď zodpovedný. Kto nenafúka, bude odmenený (video+foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rodičia obvinení z týrania vlastných detí budú stíhaní na slobode, ale s monitorovacími náramkami

Súd obom rodičom uložil tiež zákaz osobného styku s poškodenými maloletými, teda s vlastnými deťmi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *