Home / SLOVENSKO / Slovensko bude pokračovať v modernizácií armády a pomoci Ukrajine, uviedol Sklenár

Slovensko bude pokračovať v modernizácií armády a pomoci Ukrajine, uviedol Sklenár

18.5.2023 (SITA.sk) – Minister obrany Martin Sklenár bude v rámci rezortu pokračovať v modernizácii Ozbrojených síl (OS) SR, v pomoci Ukrajine a jednou z priorít je aj dostatočné financovanie rezortu.

Modernizácia OS SR

Sklenár to uviedol na tlačovej besede po návšteve predsedu vlády Ľudovíta Ódora na rezorte obrany. Ako vysvetlil, modernizácia OS SR sa týka najmä pozemných síl a infraštruktúry.

Podotkol, že v týchto oblastiach sa urobil v rezorte za ostatné obdobie veľký pokrok a chcú v ňom pokračovať. Predseda vlády uviedol, že na post ministra obrany nastúpil človek, ktorý zabezpečí kontinuitu záväzkov voči partnerom v NATO a v EÚ, zároveň sa postará o bezpečnosť Slovenska a podporu Ukrajiny.

Bezpečnosť o obrana Slovenska

„So spojencami, predovšetkým so Spojenými štátmi, s Českom, Nemeckom, Švédskom, Fínskom a ďalšími krajinami intenzívne pracujeme na tom, aby OS SR mali lepšie schopnosti, lepšie spôsobilosti, aby boli modernejšie a lepšie pripravené na čokoľvek, čo by mohlo hroziť SR,“ vyhlásil Sklenár.

Doplnil, že pomoc Ukrajine je niečo, čo sa absolútne dotýka bezpečnosti a obrany Slovenska.

„SR zohráva významnú úlohu v podpore Ukrajiny. Okrem výcviku, ktorý sa u nás uskutočňuje v rámci európskej výcvikovej misie, tak budeme v reakcii na požiadavky ukrajinskej strany reagovať aj na možnosti vojenskej podpory, tak ako doteraz,“ dodal minister obrany.

Viac k témam: modernizácia armády, Úradnícka vláda, Vojenská pomoc Ukrajine
Zdroj: SITA.sk – Slovensko bude pokračovať v modernizácií armády a pomoci Ukrajine, uviedol Sklenár © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Paradajs Photo Fest – Banská Štiavnica vstupuje na scénu medzinárodných fotografických festivalov

Paradajs Photo Fest je medzinárodný festival súčasnej fotografie a príbuzných médií, ktorý vypukne v Banskej Štiavnici 17. 5. 2024.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *