Home / SVET / Ukrajinské vzdušné sily v noci zničili 29 z 30 ruských rakiet, po útoku v Odese prišiel o život jeden človek

Ukrajinské vzdušné sily v noci zničili 29 z 30 ruských rakiet, po útoku v Odese prišiel o život jeden človek

18.5.2023 (SITA.sk) – Ukrajinské vzdušné sily tvrdia, že zostrelili 29 z 30 striel s plochou dráhou letu, ktoré cez noc na Ukrajinu vypálilo Rusko. Na komunikačnej platforme Telegram informujú, že rakety prišli v niekoľkých vlnách z rôznych smerov. Na svojej webstránke to uvádza spravodajská televízia CNN.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„Celkovo bolo z mora, vzduchu a zo zeme odpálených 30 striel s plochou dráhou letu,“ uviedli ukrajinské vzdušné sily. Okrem spomenutých 29 rakiet podľa ich vyhlásenia tiež zostrelili dva útočné a dva prieskumné drony.

V noci bolo na viacerých miestach na Ukrajine, vrátane hlavného mesta Kyjev, počuť výbuchy, keď tamojšie sily aktivovali protivzdušnú obranu proti ďalšiemu ruskému útoku. V Odese ruská raketa zasiahla zariadenie priemyselnej infraštruktúry, pričom o život prišiel jeden človek a dvaja utrpeli zranenia.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: Raketový útok, rusko-ukrajinský konflikt, vojenská invázia
Zdroj: SITA.sk – Ukrajinské vzdušné sily v noci zničili 29 z 30 ruských rakiet, po útoku v Odese prišiel o život jeden človek © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Proces integrácie do Únie bol šprint, podľa „maratónca“ Dzurindu slovenský národ spyšnel

Mikuláš Dzurinda vymenoval aj päť míľnikov, ktoré podľa neho najvýraznejšie determinujú posledných 20 rokov Európskej únie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *