Home / SLOVENSKO / Heger odmieta „atómovky“, situáciu prirovnal k Ficovi v roku 2020 (video)

Heger odmieta „atómovky“, situáciu prirovnal k Ficovi v roku 2020 (video)

17.5.2023 (SITA.sk) – Strana Demokrati vyzýva poslancov Národnej rady SR, aby stiahli z rokovania novely zákonov, ktoré zaťažujú štátny rozpočet. Ak tak neurobia, Demokrati požadujú, aby predložili konkrétny návrh, ako chcú svoje návrhy vykryť.

Podľa nezaradeného poslanca Eduarda Hegera (Demokrati) ide najmä o návrhy hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti, Republika, Progresívne Slovensko i strany Hlas – sociálna demokracia.

Situácia z 2020

Pripomína to rok 2020, keď Robert Fico (Smer-SD) tesne pred voľbami predložil do parlamentu 13. dôchodok, hoci ho vôbec nemal krytý, len preto, aby sa zapáčil voličom a získal na tom nejaké percentá,“ uviedol Heger na stredajšej tlačovej besede. Dodal, že štátna kasa nie je oslík, ktorým kedykoľvek zatrasieme a vypadnú z neho peniaze.

Slovensko nie je Kuvajt

Nezaradený poslanec Juraj Šeliga (Demokrati) uviedol, že Slovensko nie je Kuvajt alebo Katar, v ktorých sú ložiská ropy a tie krajinám zarábajú peniaze. „1,5 miliardy eur za voľby, 458 miliónov eur za matky bez daní, 250 miliónov za päťpercentnú DPH, 120 miliónov za 500 eur pre sociálne slabších,“ vymenoval dopady jednotlivých návrhov.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Návrh zákona, Rokovanie NR SR, Štátny rozpočet
Zdroj: SITA.sk – Heger odmieta „atómovky“, situáciu prirovnal k Ficovi v roku 2020 (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rozpočet na prezentáciu na Bienále Benátky považujeme za primeraný, reaguje SNG na vyjadrenia ministerstva kultúry

Tohto ročný projekt Bienále Benátky bol pripravovaný od minulého leta.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *